Disse små kager har dog intet med ost at gøre – de er nemlig mælkefri. I en foodprocessor blendes figner, dadler, hasselnødder, havregryn, kanel, chiafrø og vand godt sammen til en fast masse
) Når jeg skriver sådan, er det fordi jeg flere gange efter at have set Mette Blomsterberg eller en anden dessert-vizard trylle den lækreste creme brulée frem, selv har stået med en halvflydende lækkersmagende vaniljecreme, der bare ikke er blevet rigtig stiv og derfor kun har sendt tankerne i retning af creme brulee pga
Skær et kryds i hver af fignerne og hæld lidt af den smeltede marmelade ned i dem. I går var jeg på kulinarisk rundtur i Odense sammen med Danske Madpublicister
Tomatsaften(som i forvejen er afmålt og blandet med boullion, så væskemængden passer, som angivet for pågældende ris) og boullionen røres sammen med krydderierne
Lowcarb dessert. Blend dine dadler medabrikoser/figner. Min kost bliver snart strammet til af hende den strikse træner Amanda, så jeg udnytter liiige de sidste dage med lidt løsere kostvaner
Dessert. Kulmulen er skiftet ud med en torsk. Tørrede figner. Rosastegt andebryst anrettet på grønne linser, serveret med skovbryn af karameliseret jordskokker, blå kartofler, ristet chorizo og kastanjer
Heldigvis spiser min mor, og til dels også min far, efter LCHF principperne, så vi skulle ikke tænke på at ''skuffe'' nogen, ved ikke at servere hvidt brød til laksen, eller sød kage til desserten
Det er utroligt vigtigt med frirum som disse, synes jeg. Jeg elsker at have en lille hyggelig proteinbar i tasken, ristede mandler og tørrede figner til aftenfilmen og gerne også alt det friske sommerfrugt som min mave kan indeholde
Forrige søndag var jeg Nespresso event på Kokkedal slot, jeg var inviteret til at deltage i en lille hyggelig konkurrence om at lave den bedste dessert hvor eneste krav til indholdet selvfølgelig var Nespresso
Loukoumades er en dessert eller kage til kaffen, grækerne bruger hele året rundt. Min svigermor lavede altid sin rigtig gode moussaka med oliestegte grøntsager
Tærten kan enten bruges som hovedret og som dessert sammen med ost og mere frugt. For en svampeelsker som mig er det som at vandre ad avenuen med overflod her i Litauen
Stil desserterne i fryseren, til de skal serveres. Bagte æbler medfigner og marcipan. Smør dem tykt med abrikosmos, og læg dem i fryseren til nedkøling