Leverpostej er en klassiker på et danskfrokostbord. Alle danskere ved nok godt, hvad leverpostej er. Og hvad er nemmere end at smide en leverpostej i ovnen, over på et fad og ind på frokostbordet
De udgøres af godserne og herregårdene Constantinsborg, Frijsenborg, Gyllingnæs, Schackenborg og Wedellsborg, som arbejder sammen med det erklærede mål at forædle de gode råvarer til en fair pris til de danske forbrugere
Mayonnaise har nemlig længe været bandlyst på de danskefrokostborde, men faktisk er det slet ikke så galt at spise lidt mayonnaise på sin æggemad eller på makrellen
Så er vi ude i en virkelig klassiker fra det gamle danskefrokostbord – den lune leverpostej. Den blev lavet som ledsager til året hjemmelavede asier, som endelig var klar til at blive smagt
Smørrebrød behøver ikke (udelukkende) være de samme gamle danske travere, så her er en hurtig præsentation af nogle varianter jeg lavede til en frokost for nylig, til fri inspiration