Fjern stenene fra dadlerne, og kom dem op i blenderen. 122 friske dadler. 1Til 22 stk 80 g havregryn 80 g mandler 22 friske dadler 3 spsk romessens 2 tsk vaniljepulver 4 spsk kakaopulver 2 spsk kokosmel Pynt kokosmel FedtfattigKom havregryn og mandler i en blender eller minihakker, og blend det til helt fint ’mel’
Herefter køres dadler, udblødte rosiner, banan, espresso og romessens sammen i minihakkeren. Jeg er vild med romkugler, så her kommer lige en opskrift på en lidt sundere version af romkuglerne, der går rigtig godt sammen med en kop kaffe
Imens blendes dadler og figner godt sammen i en foodprocessor. Lækre sukkerfrie protein romkugler. De er super nemme at lave og så kan de spises med god samvittighed – hvem havde troet at man skulle spise romkugler med god samvittighed (med måde)…
Fjern stenene fra dadlerne og dræn vandet fra kikærterne. Kikærter og bønner er nok ikke lige det, som man normalt forbinder med søde lækkerier, men de fungerer faktisk ret godt i romkugler, for på grund af kakao- og romsmagen kan man ikke smage bælgfrugterne
Blend dadlerne til en ensartet masse og kom de øvrige ingredienser i og blend igen. Så romkuglerne i dag er stadig kage, men i en sundere version, så du stadig kan spise æbleskiver til julefesten i børnehaven senere på dagen
Herefter køres dadler, udblødte rosiner, banan, espresso og romessens sammen i minihakkeren. Den anden dag sad jeg og kiggede lidt blog-statistik igennem og fandt ud af, at den opskrift som er allermest besøgt er mine sunde romkugler og jeg tænkte derfor at jeg ville bringe den igen, dog denne gang rullet i frysetørret hindbær, kokos og hakkede pistaciekerner
Få opskriften her på lækre romkugler lavet helt fra bunden. Der er noget lækkert over disse romkugler som er lavet helt fra bunden af og ikke fra kagerester som tit er købt i supermarkedet
80 g blandede, tørrede dadler og svesker. Trøffel eller romkugle. kært barn har mange navne, men ikke des mindre er det én af mine absolutte kage favoritter
Udover rugbrød er romkuglerne som traditionelt lavet med (hjemmelavet) hindbærmarmelade, kakao og romessens, og så har jeg tilføjet dadler, kokosolie og havregryn