Det søte innslaget av dadler, gir de revne røttene straks et mer eksotisk preg. Til ribbe eller annen svinestek er det godt med et friskt og lett tilbehør
Hæld alle ingredienser, på nær dadlerne, i en skål, og rør dem godt sammen. Hæld daddelmassen i skålen med de øvrige ingredienser, og ælt det hele godt sammen, til du har en sammenhængende dej
Jeg havde en masse dadler liggende efter en familiefødselsdag og der er vist ingen tvivl om at jeg elsker at lave snacks meddadler, så jeg eksperimenterede lidt og resultatet blev dadler fyldt med en mandelpuré lavet af mandler, skyr og lidt salt
Start med at stege dadlerne kort på panden så de bliver lidt bløde – gør dem lettere at blende. For mig behøver julen ikke være fyldt med marcipan – er vild med denne opskrift på dadelkugler
Det fungerer også godt med finthakkede mandler og frysetørret hindbær. Mandler, solsikkekerner, hørfrø, kokosmel og kakao hakkes fint i en blender eller minihakker
Fjern stenene fra dadlerne, og kom dem op i blenderen. til med mere romessens. 180 g mandler. 122 friske dadler. 1Til 22 stk 80 g havregryn 80 g mandler 22 friske dadler 3 spsk romessens 2 tsk vaniljepulver 4 spsk kakaopulver 2 spsk kokosmel Pynt kokosmel FedtfattigKom havregryn og mandler i en blender eller minihakker, og blend det til helt fint ’mel’
Fyldet i denne bagte grød kan du skifte ud alt efter, hvad du har i dit køleskab og køkkenskabe, eksempelvis erstatte nogle af mandlernemed hasselnødder, tilføje lidt rosiner eller bruge pære i stedet for æbler
Jeg har også forsøgt mig med tørrede dadler og abrikoser, og det kan også klart anbefales. Jeg har også tilsat grofthakkede mandler, græskarkerner og tørrede tranebær, som passer rigtig godt sammen med resten af granolaen, fordi de giver en god syrlig-sødme
Blend dadler og rosiner i en minihakker til en ensartet masse. Hak mandler, græskarkerner og solsikkekerner groft (jeg brugte minihakkeren) og det op i skålen med dadelmassen
Befri dadler for sten og kom alle ingredienser i en blender og blend til en ensartet masse. Jeg er ret vild med dem og synes de passer perfekt til en god kop kaffe
Udover at komme det på æbler, grød eller bare at spise det med ske (ja, sig hej til en kæmpe nøddesmør-fan), så fyldte jeg friske dadlermed mandelsmørret, dyppede dem i smeltet mørk chokolade og dryssede med grofthakkede, ristede mandler