Lidt før der tændes op tages stegen ud af køleskabet og gnides med olien. Jeg intervalgriller altidculotte og cuvette, det tager ikke meget længere tid og resultatet bliver tydeligt bedere, desuden er det en fin undskyldning for at være travlt optaget ved grillen imens pigerne tager sig af salat og borddækning
Rødvinssauce til andebryst, culotte, roastbeef eller mørbrad. oksefond ”du chef” eller anden god og kraftig fond eller bouillon – du kan selvfølgelig selv lave en fond fra bunden på gulerødder, løg og selleri, men så skal du nok påregne lidt længere tid
Tag culotten ud af køleskabet i god tid – så den har stuetemperatur, når den skal steges. Pres hvidløg og masser dem over hele stegen, krydr med salt og peber
Læg dem derefter i et ovnfast fad, drys med tørret rosmarin, lidt sukker, salt og peber, og kom dem i ovnen sammen med stegen og i lige så lang tid som stegen
Til denne lammeragout vil vi anbefale at du bruger lammebov eller lammeculotte som begge dele egner sig godt til gryderetter – og ragout er jo som bekendt en gryderet
I søndags købte vi en svineculotte og den blev i dag forkælet med et kærligt asiatisk spark. Det er en god idé, at bruge sit stegetermometer og samtidig få besluttet om man er til let rosa kød eller gennemstegt
Godt kød, der ønskes rødt, skal kun stege et lille øjeblik. Det tager al for lang tid at varme olien op over brænderen og den kan heller ikke blive varm nok