Tilsæt kakao, mel ognatron under omrøring med fx en elpisker. natron. Barndomsminder om en chokoladekage på bordet og familien der samles omkring den - både os der boede hjemme men også kusine og onkler der kom forbi til et stykke kage og en snak
Bland mel, sukker ognatron i en skål. Jeg var for nyligt med i smagspanelet i madbladet ‘Spis bedre’, hvor jeg blandt andet testede en opskrift, der mindede om denne – jeg legede dog lidt med opskriften og ændrede lidt flere steder, så den blev helt, som jeg bedst kunne lide den
Denne klassiske chokoladekage er lækker og svampet, ogmed lækre store chokoladestykker i dejen – en af de kager som passer til enhver lejlighed, og som er nem og hurtig lige at bikse sammen
Bland kakao, mel, vaniljesukker ognatron i en separat skål. natron. Til selve kagen brugte jeg “bondekonens chokoladekage” fra bogen “Kager der smager – og andre søde sager” af Alette Bertelsen, og til smørcremen brugte jeg en opskrift fra “Kagebog” fra The Hummingbird Bakery
Fx med hakket chokolade, hakkede nødder, appelsinskal, lidt hakket chili, flagesalt, syltet ingefær eller hvad du nu finder på, at din chokoladekage skal smage af
Hæld koldt vand over og rør det hele godt sammen med en gaffel til det hele er blandet grundigt. Bland mel, kakao, natron, sukker og salt sammen i den smurte bageform
Natron. Chokoladekage bliver bare bedre med kærnemælk – og jeg kan godt fortælle en hemmelighed, denne chokoladekage er ikke særlig sund eller fedtfattig – den er en bombe af kulhydrater, men man må godt smovse lidt en gang imellem
Sigt mel, kakao, natronog vanillesukker i en skål og bland med sukkeret. Bland vand, smør og kakao i en gryde og sæt gyden over ved svag varme til smørret lige akkurat er smeltet
I en anden skål blander du mandelmel (eller almindeligt mel), natronog salt. Jeg kan ikke selv tage æren for denne opskrift – den er tyvstjålet fra Nigella Lawson’s seneste kogebog “Nigelissima”, men den er så god, at den skal deles med folket
Bland mel mednatron, vanillesukker og kakaopulver og sigt halvdelen i dejen. Margarinen rives på den grove side af rivejernet, den brune farin tilsættes og æggene et ad gangen - det hele piskes godt sammen med en elpisker