Jeg lavede igår denne kage banankage med chokoladestykker i til min studiegruppe. Når kagen kommer ud af ovnen, tilsæt den anden del hakket mørk chokolade og lad det smelte ud over
Vend chokoladen i og form dejen til cookies. Deres store sødme gør dem tilfredsstillende som dessert, mens bananerne og fuldkornsindholdet gør dem fine som et lidt sundere alternativ til andre søde sager, hvis blodsukkeret falder hen på eftermiddagen
150-75 g mørk chokolade, grofthakket. 1100 g chokolade (her 60%). 1Sigt det i ægge/sukkerblandingen og rør det sammen - men kun lige til dejen er samlet. 1Vend bananmosen og chokoladestykkerne i dejen. 1Tag den ud og lad den afkøle til den er lun på en bagerist. 1Hak chokoladen groft og smelt den. 1Tag den smeltede chokolade af varmen og tilsæt smør. 1Rør til smørret er smeltet og du har en tyk chokoladeblanding. 1Smør den herefter udover banankagen og lad den størkne
Ingredienserne til denne kage er få, og det skyldes at jeg rigtig godt kan lide at vise at lækker og sund mad godt kan laves ud fra helt almindelige basis-råvarer, som ofte er at finde i ethvert køkken
Pisk æggene godt med sukkeret, tilsæt smørret, og rør godt. Bland mel, bagepulver og vaniljekorn, kom det i æggemassen, og rør det godt sammen til en ensartet dej
Chokoladen hakkes groft og tilsættes sammen med mandlerne. Tidligere har jeg altid brugt Karolines opskrift på banankage, men den når absolut ikke denne til sokkeholderne
Tilsæt revet citronskal, birkes og groft hakket chokolade. Jeg har i min opskrift, som faktisk stammer helt tilbagetil min barndom, tilsat den traditionelle banankage blå birkes og citronskal for at give lidt mere tekstur og syre til den søde og bløde banan