Del blommerne fra hviderne og pisk æggeblommer sammen med vanilje og sukker til en tyk luftig masse. Hvis man vil imponere sine gæster mednoget lækkert, så scorer den altså virkelig point den her
Den legeret karamel-creme som skal ligge som en kerne inde i kaffe-chokolade moussen, skal laves nogle timer i forvejen, da den skal fryses inden den placeres inde i kagen
“Fremmed mad smager bedst” Det er ihvertfald skønt med inspiration. Jeg kunne dog huske, fra barndommens mousser, at det var vigtigt at bruge stiftpiskede æggehvider, for at få den helt rigtige konsistens
Vend forsigtigt æggehviderne i chokolade massen. Pisk nu din espresso i chokoladen, tryk smørklumper ned i chokolade espresso mix og lad det stå indtil smørret er smeltet
Selve kagen minder lidt om kombination mellem en god marengslagkageog en bounty de lux med twist af saftige, friske æbler… Det er faktisk ret svært at forklare – så du bliver vel nødt til bare at prøve den
Den er let, dejlig og virkelig lækker samt et godt alternativ til altid at lave nogetmedchokolade. Pynt kagenmed friske hindbær og krymmel efter eget valg og server med det samme
Hvis man hælder brandvarm chokolade i sine æggeblommer, vil de klumpe og blive til røræg - derfor smeltes chokoladen over vandbad, så den ikke bliver meget varm, og den får lov at køle lidt, før den blandes i æggene
Afslut med at høvle lidt mørk chokolade over. Lad kagen afkøle helt, inden du pynter med creme (flødeskum og vanlijecreme vendt sammen) og udskåret frugt
Tænd din ovn på grill-funktion og bag kagen et par minutter til marengens er let gylden (ca. Pisk æggehviderne skive og tilsæt derefter flormelis og pisk igen
- Toppen er med Jordbær og hakket chokolade. - Chokoladelaget er den samme - men har fået et frækt twist af lidt smeltet chokolade, som i den grad gør bunden endnu mere lækker
Kagen var en stor succes – en meget kraftig chokoladesmag, men moussen var blevet helt fantastisk, luftig, så sammen med lidt friske bær og is, var kagen helt perfekt