Champagnesauce opskrifter

Nytårsmenu / Godt nytår

Nytårsmenu / Godt nytår

_____Første forretKammusling med glaskål og ærterAnden forretLøgconsommé med røget helleflynder, blødkogt æg og fritterede løgringeMellemretChampagnegranitéFørste hovedretJomfruhummer og fritteret torsk med champagnesauce og ræddikesalatAnden hovedretGammeldags oksesteg med katoffelterrine og selleripuré med ramsløgDessertPistaciecreme med pistaciekaramel og vanilleis_____Kammusling med glaskål og ærter4 kammuslinger1/2 glaskålÆrterÆrtemayonaiseOlivenolieDildFrys kammulingerne (eller køb dem frosne) og snit de frosne muslinger i tynde skiver på mandolinjern. Jomfruhummer og fritteret torsk med champagnesauce og ræddikesalat1/2 kg jomfruhummerSaltOlieDel hummerne i hale og overdel, afskal halerne, salt halekødet og stil på køl en times tid. Champagnesauce2 dl champagne1 dl skaldyrsfond1-2 skalotteløg100 g smørSalt, peberSauter finthakket skalotteløg i lidt smør uden det tager farve