Efter at have aftalt, om vi kunne tænke os den store eller lille menu, fik vi skænket champagne, og fik at vide, at den første ret allerede stod på bordet = Blomsten
Derudover fik vi en Champagne til snacken – Charlemagne Brut Nature NV. Svampe ála creme. På kontoret havde jeg i forbindelse med et internt virksomheds arrangement fået til opgave, at sammensætte en menu som vi i fællesskab skulle frembringe
Første trin er at sætte en god flaske cava, champagne eller crement på køl. Tag en pandekage, smør creme fraise på, top med stenbiderrogn, rødløg og evt lidt hakkede æg - spis og vær glad
Rør sukker og smør cremet og luftig. Som lovet får i opskriften på champagne cupcakes. Tilsæt bagepulveret til melet og bland det i smøret skiftensvis med champagnen
Du kan også bruge cupcake topping som fås i handlen hvis du ikke er til smørcreme, den er helt hvid, og den erstatter så smør og sukker i ovenstående opskrift
Brug en gaffel til at skrabe af den frosne champagne og anret i champagneglas. _____Første forretKammusling med glaskål og ærterAnden forretLøgconsommé med røget helleflynder, blødkogt æg og fritterede løgringeMellemretChampagnegranitéFørste hovedretJomfruhummer og fritteret torsk med champagnesauce og ræddikesalatAnden hovedretGammeldags oksesteg med katoffelterrine og selleripuré med ramsløgDessertPistaciecreme med pistaciekaramel og vanilleis_____Kammusling med glaskål og ærter4 kammuslinger1/2 glaskålÆrterÆrtemayonaiseOlivenolieDildFrys kammulingerne (eller køb dem frosne) og snit de frosne muslinger i tynde skiver på mandolinjern. Champagnegranité2 dl champagne1 dl vand60 g sukkerCitronskalVarm vand og sukker i en gryde til sukkeret er opløst, tilsæt citronskal og champagnen og lad bruse af. Jomfruhummer og fritteret torsk med champagnesauce og ræddikesalat1/2 kg jomfruhummerSaltOlieDel hummerne i hale og overdel, afskal halerne, salt halekødet og stil på køl en times tid. Champagnesauce2 dl champagne1 dl skaldyrsfond1-2 skalotteløg100 g smørSalt, peberSauter finthakket skalotteløg i lidt smør uden det tager farve. Tilsæt champagne og lad det koge i 5 minutter, hvorefter fonden tilsættes. Pistaciecreme med pistaciekaramel og vanilleis50 g pistacienødder1/2 l mælk1 æg4 æggeblommer80 g sukker1 knivspids saltBland finthakkede pistacienødder med mælk i en gryde og bring i kog. Hæld cremen i små ovnfaste forme og dem i ovnen ved 150 grader i 25 minutter. 2 dl champagne. 2 dl champagne
Den skal have en cremet konsistens, og har den ikke helt det endnu, skal den koges lidt mere ind. Kog suppen ind stille og roligt, indtil smagen er afrundet og konsistensen igen er cremet
Fx i champagne og kage. Jeg lavede en virkelig dejlig creme med hvid chokolade og vanilje som jeg har fra lagkageguruen Sif aka Anarkistens ægte kogebog, som nu desværre er lukket
Jeg er ikke normalt en blæksprutte spiser men denne ret var udfordrende, svampet og ekstremt cremet i konsistens, der ville få de fleste ikke svampespisere til at løbe skrigende bort
Det var bare skønt med en modtagelse fyldt af smil og kram og kys og blomster og champagne. Denne gang havde jeg bagt butterdejstrekanter som var drysset med havsalt og fyldt med rucula, en cremet valnøddeost og friske blommetomater
Efter kage, champagne og en kop kaffe med sødt skulle vi til bords og det er jo så her at vi kommer ind på emnet til bloggen her, vi havde bestilt maden fra vores yndlingsrestaurant nemlig Restaurant Mellemrum i Aarhus
kold torsk på en jordskokkecreme med æbler og rugbrøds tern og krydderurter drysset ovenpå. Desserten som var en blødende chokoladekage på en creme anglaise og hindbær coullis ved siden af