Butterdej med skinke opskrifter

Sprød skinkestang

Sprød skinkestang

Tag butterdejen ud af køleskabet ca. Rist dem let på panden drys med salt og peber. Så da min ene svigerdatter ønskede “skinkestænger” så var menuen jo klar
Skinkestang

Skinkestang

Skinkestang – opskrift medbutterdej. Læg butterdejspladerne på en bageplade beklædt med bagepapir – to på den ene led og tre på den anden således at de passer til bradepandens længde – de skal lappe lige lidt ind over hinanden
14. December – Skinkestang

14. December – Skinkestang

Hvis butterdejen ikke er gylden nok, sæt da varmluft på). Smør stangen med et penslet æg. Herhjemme har der ikke været et ordentlig julefrokostbord, hvis ikke der er skinkestang i maven
Skinkestang!!

Skinkestang!!

Klip strimler i butterdejens kanter så det er muligt at “flette” dej-siderne sammen om fyldet. Fordel de stegte grøntsager ovenpå oste/skinkemassen og drys med hakket purløg
Vegetarisk "Skinkestang"

Vegetarisk "Skinkestang"

De fleste kan lide den klassiske skinkestangmedbutterdej, skinke og flødeost, men den kan godt blive en smule tung
Hamburgerryg

Hamburgerryg

Rul butterdejen ud, og pak hamburgerryggen ind i den. Hamburgerryg – Kogt hamburgerryg med stuvede grøntsager af en art og kogte kartofler det var én af de retter, der godt kunne blive serveret i mit barndomshjem, når der kom gæster eller en søndag, hvor der skulle lidt ekstra lækkert på menuen
Butterdejspakker in no time

Butterdejspakker in no time

Bland dem i en skål medskinke og pikantost. Butterdejspakkerne spises lune med evt en grøn salat til. Dermed kan du have en lækker aftensmad på under en time, og endda have rester til dagen efter (hvis du ikke er voldsom sulten den aften)
Tilbage til 80’erne

Tilbage til 80’erne

I hvert fald i byen, mens man på landet syntes, at det var noget kjøvenhavneri og stædigt blev ved med at kalde det for æggekage
Nytårsmad 3.0 - Del 2/3 - Hovedret (Wellington)

Nytårsmad 3.0 - Del 2/3 - Hovedret (Wellington)

En rulle butterdej (Jeg vil lave den selv næste gang). Så skal det fejres, at vi er på vej ud af det gamle år og ind i det nye, og som alle ved, bliver det gjort bedste med lækker mad
En anderledes brunch

En anderledes brunch

Butterdejspakkermed oksekød og tomatchutney. Da skal butterdejstrekanter og spinattimbaler varmes et par minutter i ovnen inden serveringen
Pirogger

Pirogger

De små pirogger, som man nemt kan spise med én hånd, som også er lavet af gær- eller butterdej hedder retmæssigt pierogi, men det er der vist ikke mange, der kalder dem
BUTTERDEJ - SKINKE - GRØNT

BUTTERDEJ - SKINKE - GRØNT

- pensl med æg inden den kommer i en forvarmet ovn. Rul butterdejen ud på en bageplade og smør pikantosten ud på dejen
Butterdejsstænger med skinke

Butterdejsstænger med skinke

Forleden lavede jeg de klassiske butterdejsstængermedskinke - uhmm de smager altså godt og hvor var det længe siden jeg sidst havde fået dem
Tærte med grønne asparges og serano skinke

Tærte med grønne asparges og serano skinke

I fryseren lå der for engang skyld en færdig butterdej. Vi fik som forret grønne asparges omviklet med serano skinke, penslet med olie og stegt på grillen