Jeg trængte også bare til at prøve noget andet end de tidligere år, så jeg har eksperimenteret lidt med en såkaldt "upside down cake" som trods den store popularitet i det sydlige USA oprindeligt stammer fra den Franske "Tarte Tatin" som er en tærte med karameliseret æbler og butterdej på toppen som vendes efter bagning
Når æblerne er brune rulles butterdejen ud over æblerne i panden og skubbes lidt ned under æblerne. Prik huller i butterdejen med en gaffel, så der kan slippe luft ud
Enten med en butterdej, en mørdej eller begge dele. , er det ikke sådan noget med æblemos, makroner og flødeskum - men nej, ikke i min familie, - her er æblekage lig med æbletærte, som er emnet i dag
Lav tærtedejen og sæt den i køleskabet en halv times tid – eller tø butterdejen op. En æbletærte skulle være landet på gulvet, og for at redde herligheden kom tærten hurtigt tilbage i formen – men nu med dejen øverst