Bare hæld æblerne over i det og dæk det med butterdej. Skræl æblerne og skær dem i både. Tag butterdejen ud af køleren/fryseren og lad den varme op til stuetemperatur så den er til at rulle ud
Når æblerne er bløde, hældes vandet fra. Jeg ved af erfaring at butterdej ikke er en særlig sød dej, og jeg ved at æble i sig selv ikke smager sødt nok igennem, og derfor besluttede jeg de skulle "spices" op med lidt marcipan-remonce
Butterdejspakker med oksekød og tomatchutney. Frugtfad med æbler, melon og ananas. Da skal butterdejstrekanter og spinattimbaler varmes et par minutter i ovnen inden serveringen
Jeg havde nogle butterdejsplader i fryseren og æbler i køleskabet så det blev en personlig favorit. Skræl og skær æbler ud i små tern og bland dem med krydderier
Jeg trængte også bare til at prøve noget andet end de tidligere år, så jeg har eksperimenteret lidt med en såkaldt "upside down cake" som trods den store popularitet i det sydlige USA oprindeligt stammer fra den Franske "Tarte Tatin" som er en tærte med karameliseret æbler og butterdej på toppen som vendes efter bagning
Når æblerne er brune rulles butterdejen ud over æblerne i panden og skubbes lidt ned under æblerne. Prik huller i butterdejen med en gaffel, så der kan slippe luft ud
– En plade butterdej. Vi er nået til et punkt på året hvor de danske æbler har sit højdepunkt. Kom derefter butterdejen ovenpå og stil den i ovnen i ca