Brød med surdej uden gær opskrifter

Surdej til lyst brød

Surdej til lyst brød

F. ø. r. s. t. e. g. a. n. m. u. d. j. o. p. ,. k. l. å. i. 1. 0. f. D. v. æ. M. b. y. 2. h. H. G. 3. 5
Glutenfri surdej

Glutenfri surdej

Det tager blot nogle dage, og så kan man bage skønne brødmed den gode syrlige smag. Det er ikke svært at lave en glutenfri surdej
Surdej – en gave til min nabo

Surdej – en gave til min nabo

Bland ingredienserne til dit yndligsrugbrød i resten af surdejen og brug røremaskinen flittigt. Jeg opbevarede dejen i én af de der rørekander med hældelåg – på den måde fik dejen luft og gode bakterier, uden støv og dårlige bakterier
Projekt Brød

Projekt Brød

    Bogen er bygget op på den måde at den starter med anvisninger på hvordan man laver en kultur og sidenhen en surdej og til sidst basisbrødet
Surdej

Surdej

En surdej giver en god smag til brød, og så holder den meget længe. Nu er du klar til at bage brød. Så skal der laves surdej
Surdej opskrift: En nem guide til surdej

Surdej opskrift: En nem guide til surdej

Denne opskrift og guide egner sig særligt til dig, der gerne vil bage forskellige typer hvedebrødmedsurdej, men altså ikke rugbrød i denne omgang
Græskarrugbrød uden surdej

Græskarrugbrød uden surdej

 Vigtigst af alt, så er denne opskrift nem, og giver samtidig et lækkert brød - endda udensurdej, som åbenbart hverken vil eller kan finde ud af, at samarbejde med mig
Solsikkerugbrød uden surdej

Solsikkerugbrød uden surdej

- og nøøøjh hvor er det lækkert og nemtIkke nok med at det både er lækkert og nemt, så er det jo også et ganske sundt brød, hvilket er en væsentlig faktor i denne "kur og tortur" tid - og NEJ, jeg spiste ikke den flotte "rose" af smør der så fint er placeret ovenpå et par skiver af dette guddommelige lækre rugbrød på billedet ovenover, for jeg er jo på kur
Glutenfrit rugbrød bagt med surdej

Glutenfrit rugbrød bagt med surdej

Brødet er bagt medsurdej, som jeg selv har lavet, men det er muligt at købe en surdej i helsekostbutikkerne

Sådan laver du en surdej

Surdejsbrød. Efter blot en uge, lugtede den langt væk af syre, på sådan en måde, at jeg aldrig ville komme den i mit brød
Ølandshvedeboller med surdej

Ølandshvedeboller med surdej

Udgangspunktet for de her ølandshvedeboller medsurdej er det samme som verdens bedste surdejsbrød. Skorpen er måske blevet lidt kedelig, men stænk med lidt vand og så en tur i ovnen/på brødristeren og de er stadig en fornøjelse at spise – og ikke blot en sur pligt
Rugbrød - Med Surdej (2 Stk.)

Rugbrød - Med Surdej (2 Stk.)

Pynt med solsikkekerner lige før brødet sættes i ovnen. Kom rugkerner, hvedekerner, hørfrø, solsikkekerner og græskarkerner i en stor skål sammen med vandet og surdejen, og lad det stå i minimum 8 timer (sæt det evt. Forvarm ovnen til 175 grader (varmluftovn) og sæt brødebde ind på nederste rist i 70 minutter (temperaturen i midten af brødet skal være 95 grader). Tag brødet ud af formen og lad det hvile på en rist 3-4 timer før det serveres. Surdej 400 g
Rugbrød på 3 dage gammel surdej

Rugbrød på 3 dage gammel surdej

Som du kan læse her, er jeg i gang med et surdejseksperiment. Krævede felter er markeret med * Navn *. Desuden giver kartoffelmelsblandingen i hvidlig skorpe, der dagligt får mine alarmklokker til at bimle og bamle – indtil jeg atter konstaterer, at det ikke er mug… Fremgangsmåden, jeg baserede mit rugbrød udfra, antyder i øvrigt at brødet bedst opbevares i køleskab
Rugbrød på linje med Lagkagehusets

Rugbrød på linje med Lagkagehusets

brød, opskrift, rugbrød, surdej. (samme fremgangsmåde hver gang, beskrevet i opskriften på surdej). Det var min søde nabo, der sammenlignede smag, krumme og udseende af mit nyeste rugbrødmed et fra Lagkagehuset
Rugbrødet som min mor bager det

Rugbrødet som min mor bager det

Rugbrødet er nemlig bagt medsurdej på den gammeldags måde, og det kan nemt smages. Surdejen kan man få gratis enten hos Meyers, hvis man medbringer sin egen beholder, eller helt sikkert hos sin kollega, tante, ven, nabo, bedstemor eller en helt sjette
Mørkt rugbrød med kerner

Mørkt rugbrød med kerner

Kom knækkede rugkerner, hvedekerner, hørfrø og solsikkefrø i en stor skål sammen med vandet og surdejen
Lækkert og nemt, fugtigt rugbrød m. Massere af kerner

Lækkert og nemt, fugtigt rugbrød m. Massere af kerner

• Kom kernerne i blød i vand og surdej i min. Husk ikke at skære i brødet før det er kølet helt af. • kom dejen i en smurt rugbrødsform og lad det hæve 1 time igen. • bag nu brødet i 1 time på 180°Cog lad det køle lidt af på en rist. 2dl surdej (kan hentes gratis hos Meyers bageri, hvis du selv har beholder med)