Brun sovs med fløde opskrifter

Brun sovs

Brun sovs

Endelig kan sovs også jævnes medfløde eller med æg – det kaldes at legere – som bruges f. Skal vi lige tage den medsovs og sauce
Whiskey sovs

Whiskey sovs

Selve sovsen starter vi op som en BBQ-sovs, rist tomatpasta af, tilføj hakkede tomater og resten af ingredienserne undtaget fløden
Grydestegt kylling med skilt sovs

Grydestegt kylling med skilt sovs

Min bedstemor lagde altid en sukkerknald ind i kyllingen for at den skulle blive smuk brun og sprød. Hæld fløden på og lad sovsen tykne ved svag varme
Rødvinssauce

Rødvinssauce

Rødvinssauce – Det lyder lidt finere og dyrere at servere en rødvinssauce til sin ret end ”bare” en brun sauce
Koteletter i fad

Koteletter i fad

Koteletter lige brunet og stegt på panden er ikke det store hit hos mig. Masser af champignoner, masser af sovs og gerne lidt ost, så er den helt klart hjemme
OKSEBOV - RØDVIN - SIMRE

OKSEBOV - RØDVIN - SIMRE

Start med at smelte smør i en gryde og brun okseboven på alle sider ved høj varme. Skær stegen i skiver, top med en smule væde fra fra gryden, som gerne skulle være blevet tyk, som en sovs
Koteletter i fad ( rigtig mormor mad )

Koteletter i fad ( rigtig mormor mad )

skær løg og hvidløg i små tern og brun dem af i en gryde med lidt smør, tilsæt paprika, de flåede tomater og tomatpureen og lad det lige varme op, tag gryden af varmen og blend det hele til en tyk sovsemed stavblenderen, tilsæt fløden
Millionbøf

Millionbøf

At millionbøf er hakket oksekød og løg i brunsovs og at kødsovs består af samme ingredienser, men at der her kan kommes lidt af hvert i – majs, pølser, bacon, svampe, tomat osv
Benløse fugle - dansk klassiker

Benløse fugle - dansk klassiker

Ofte er det dem, der inkluderer en omgang brunsovs, og det er nok fordi, at vi får det så sjældent. Server de benløse fugle med en god kartoffelmos og så rigelig medsovs
Grydestegt kylling

Grydestegt kylling

Grydestegt kylling medbrunsovs. Brun smørret, til det er gyldent i en stor gryde, der kan rumme en kylling, og brun kyllingen på alle sider ved jævn til kraftig varme
Gammeldags grydesteg med øl og svesker

Gammeldags grydesteg med øl og svesker

Smør til bruning. Grøntsagerne fra bunden af fadet bliver blendet til en krydret og lækker sovs. Blend med stavblenderen, smag til med salt og peber og et dryp fløde til at runde smagen af med
Kalvebov i gryde med whisky og grøn pebersovs

Kalvebov i gryde med whisky og grøn pebersovs

Vend kalvebovstykket i mel og brun det godt i en blanding af olie og smør. Bring den i kog igen, tilsæt fløden og lad den simre nogle minutter, så fløde og sky er kogt godt sammen
Svinekæber

Svinekæber

Brun dem hurtigt i olien – pas på, de branker nemt. Tag svinekæberne op af gryden, og kog bouillon og marinade ind, så det passer til en passende portion sovs

Ungarsk gullasch – God simremad

Smag til med salt og peber og tilføj mere madkulør, hvis du som jeg godt vil have en brunsovs. Varm en tykbundet gryde op og kom en klat smør i og brun kødet og bouillonterningerne