Der er kommet en ny brødfavorittil byen. hørfrø (kværnes til mel). Nøddefrit stenalderbrød. Derfor har jeg forsøgt mig med et mere kaloriefattigt “rugbrød” – der tilmed smager, ligner og dufter som rugbrød
moderne stenalderkost, og selvom jeg personligt er alt, alt for glad for mad til at kunne følge en helt særlig diæt, der udelukker mange af mine favoritter, er jeg altid meget interesseret i at følge opskrifterne, der kan være meget inspirerende
Her har jeg vist et par bøffer og nogle strimler som egner sig perfekt tilpitabrød eller lignende. Form et brød af dejen og pak den grundigt ind i staniol
– ergo noget stenalderen også spiste (brød, pasta, ris, havre). Stenalderkosten udspringes af idéen om, at vi skal spise netop det, som vores gener er designet til at spise – det der findes omkring os
lave din egen sukkerfrie nutella tilstenalderbrødet. ) – Brød er hermed udelukkket, medmindre der er tale om stenalderbrød bagt på en stor andel nødder og kerner ( kan ses længere nede)
Tak til Lene, som introducerede mig for brødet og til Thomas Rode Andersen fra restaurant Kong Hans Kælder, som har givet sin tilladelsetil at give jer opskriften her
Ja så blev det min tur til at afprøve det nok så omtalte stenalderbrød - ikke fordi jeg overhovedet gør det i stenalderkost, men fordi, jeg blev nødt til at finde ud af, hvad det var for et brød alle snakkede om og så fordi, det jo altid kan bruges som variation i den kost man nu ellers spiser
Nutella kan spises på den klassiske måde oven på (stenalder-)brød eller sammen med frugt, det kan kommes i en smoothie med eksempelvis mandelmælk, banan og isterninger eller - og nu kommer der et godt tip til de iselskende - du kan skære en banan/frisk ananas i skiver, sætte en dut Nutella på, smide hele herligheden i fryseren (måske endda med et drys kokosflager ovenpå, hvis du lever livet på kanten) og fryse frugten i en halv times tid
Indtil da kan i få opskriften på et rigtig nemt rugbrød, som følger en af tidens store trends. Jeg har, som mit tidligere indlæg hentydede til, ikke fået bagt særligt meget i løbet af den tid, men jeg har mit næste projekt klar