hvedemelmed højt protein indhold (fx. Det her er grundopskriften, men jeg har flere gange lavet brødenemed kerner, fuldkorn, soltørrede tomater, pesto og lign
Lækker italiensk fladbrødmed masser af smag, brødet er også i "familie" med pizzaen. Server dette brød som tilbehør til diverse retter eller bare spis det som det er, er også lækkert
Så derfor i dag en opskrift på et sprødt og saftigt italiensk brød. Put bagepapir i en lille bradepande, smør papiret med olivenolie og bred dejen ud bradepanden
Det er et brød der låner lidt fra de helt klassiske italienske filone brød, med masser af tipo oo mel, ølandshvede og surdej, ligesom der bruger lidt rapsolie til at give et lidt blødere brød
Hvedebrødmed surdej, Tidsforbrug. Tag låget af dejen og bland dejen grundigt igen med en grydeske. Drys mel ud på køkkenbordet og hæld så dejen ud på bordet og saml dejen til et rundt brød, brug nok mel til at dejen ikke klistrer, men forsøg at håndter den så lidt som muligt
og godt nok elsker jeg alle mulige slags brød og boller med alt muligt slags mel, gryn og korn, men en gang i mellem, findes der bare ikke noget bedre end mors hjemmebagte gammeldags boller
Selvfølgelig skal børn have gode kostfibre, de skal bestemt heller ikke leve af hvidt brød, men med en madpakke med groft rugbrød og godt med gnavegrønt, så kan en pizzasnegl godt forsvares
Men skal det være, så lad det være, det her brød er rigtig godt til netop at lave nogle lækre trekantssandwiches eller en croque monsieur eller madame eller en pariser toast og kan selvfølgelig også serveres bare med lidt koldt smør og så lidt marmelade eller en god emmenthaler