- som jo kan bruges til enhver lejlighedI hvert fald passer det på alle tænkelige måder perfekt ind idag - vejret er kun til indendørs-hygge, danmark spillede sig i finalen igår, det er lørdag, bimsen putter og jeg har friiii
- tilsat en smule purløgFor efter at have fået hamstret de lækreste altankasser i Bilka, plantet et hav af krydderurter i dem og solens stråler kom og gav dem mere liv, ja så kunne jeg altså ikke vente længere med at nappe lidt af den friske oregano, derkun stod og ventede på, at jeg ville omfavne den med enknugende hånd
Dejenskalhæve så længe at det ikke betyder noget som helst. Jeg laver indimellem "pankibrød" hvis jeg om morgenen kommer i tanke om at jeg skal bruge et brød om aftenen, men jeg har dog ikke skrevet tiderne ned
Derfor bruger jeg lidt mere gær end ved langtidshævning, men ikke så meget at brødet for gærsmag. Da jeg stod og skulle lave en dressing, hvor jeg brugte creme fraiche og havde en god rest tilbage, valgte jeg at drøne noget af det i dejen til flutet, da det giver en let syrlig smag til brødet
Herefter holder de sig bedst i køleskab, dog vil en tur på brødristeren gøre underværker. Det er modigt af dig at kaste dig ud i at bage dit eget brød og med tiden kan du sikkert opfinde dine egne opskrifter
brød, dressinger og kryddersmør, som dog var indkøbt for nemheds skyld. Den går fint som tilbehør til alt kød, eller man kan spise den, som den er, med tilbehør af godt brød
De havde dem i kiosken på Langelandsgade, der solgte frisk brød fra en bager om søndagen. Da jeg satte tænderne i den første, kunne jeg næsten lugte Aarhuslugten og se den søndagsstille Langelandsgade i svag efterårssol for mig (inklusive ispapir og visne blade, der blæser over vejen, ensenbrandert på vej hjem, grafitti på væggen…
Hvis du anvender røremasskine til at ælte dejensammen med, så start med kun at ælte densammen i røremasskinen, men afslut den sidste del af æltningen på et meldrysset bord, hvor hænder og arm-muller tages i brug