Brød bagt med spelt opskrifter

Surdej - fra rosin til brød

Surdej - fra rosin til brød

Det giver brødet en dybde og smag som skiller sig ud fra andre brød, som kun er bagt på gær. Jeg smider alverden ting i mit brød, smagsmæssigt og struktur-mæssigt skal jeg SE hvordan det fungere, jeg kan ikke nøjes med at få "fordi jeg siger det" - fra nogen

Hvidt brød med god samvittighed

Det er altså svært at slå en helt nybagt varm bolle. Du også kan vælge imellem spelt, emmer og rugmel til samme pris
Chiaboller

Chiaboller

Dejen bruger jeg også til madbrød når vi griller,- her pensles de med olie og drysses med favorit krydderier og groft salt
morgenboller

morgenboller

Jeg elsker friskbagte lune boller (hvem gør ikke det. Så får de en halv med i madpakken og en halv med i hånden i bilen – med smeltet smør, for de er stadig lune
Bryggerboller

Bryggerboller

Jeg har lavet masser af brødmed malt og jeg tror aldrig jeg bliver træt af den dejlige let bitre smag man får fra brændt maltmel
Chokolade Smoothie

Chokolade Smoothie

Har eksempelvis allerede bagtSpeltbrød og Speltboller og Spelt chokoladeboller. -) Det at bage sit eget brød er ikke hverdag for særligt mange, så der ser man igen en stor forskel til Danmark
Grovbrød

Grovbrød

Grovbrødmed surdej, Tidsforbrug. Start med at blande vand, gær, salt og surdej. Hæld havregryn eller spelt flager ud over brødets overflade og bag dernæst brødet ca

Langtidshævet speltbrød

Jeg startede med at sætte brødet til hævning. Når jeg så skriver, at speltmelet har en lidt anden bageegenskab, så er det fordi du skal være opmærksom på tre ting når du bager medspeltmel

Koldhævede speltboller

Jeg har overraskende nok, ikke gjort mig så meget i at bage medspeltmel (endnu ) – dog har jeg læst mig frem til, at fuldkornsspeltmel er optimalt til koldhævning, da det resulterer i mere smag til brødet
Surdejsboller - glutenfrie

Surdejsboller - glutenfrie

Stik en strikkepind i brødet for at se om det er bagt. interesserede, som gerne vil prøve at lave vikingefladbrød på vikingemanér

Originale vikingefladbrød

stentøjsbeholder med dejrester. honning, øl, groft rugmel og en grovere hvedeart – sikkert spelt. Vikingerne lavede ikke boller, men fladbrød

FODMAP Does & Donts

Jeg spiser dagligt rugbrød, groft brød og masser af fiberholdige grøntsager. FODMAP er en diæt udviklet i Australien, som har til formål at mindske gener i forbindelse med irriteret tyktarm
Vårbrød med gulerødder

Vårbrød med gulerødder

Det er et brød der er lavet på vårrug, svedjerug, spelt, kerner og revet gulerød. Denne her opskrift er på et dejligt groft brødmed masser af smag og gode fibre
Gode, grove boller med femkornsflager

Gode, grove boller med femkornsflager

Kan man lave brødmed havregryn, kan man vel også lave brødmed femkornsflager, ikke. Og ‘grød’-flagerne giver masser af god smag og bid i brødet