Boller med safran opskrifter

Hyggeligt weekend projekt – Luciaboller

Hyggeligt weekend projekt – Luciaboller

Pensel bollernemed sammenpisket æg og pynt med rosiner. Jeg havde overvejet om jeg skulle bage dem fredag, så de kunne komme med til København, men der var alt for mange andre ting på programmet
Sunde squash-gulerods-boller

Sunde squash-gulerods-boller

-) I kan også vælge at krydre bollernemed urter, safran, soltørrede tomater, ingefær eller noget helt andet i stedet
Luciaboller

Luciaboller

Det er lucia dag i dag og så skal vi spise præstens hår, lusekatte og andre finurlige bollermedsafran og rosiner
13. dec: Lucia dag

13. dec: Lucia dag

De fine Luciaboller bager jeg hvert år i børnehaven sammen med de børn der har lyst. "Spørg din mor om hun også kommer og bager luciaboller i år

Luciaboller

Traditionen med at bage de søde safrankrydredeluciaboller stammer oprindeligt fra Sverige, hvor de spises luciadag d
Opskrift På Luciabrød

Opskrift På Luciabrød

I følge traditionen, former man ikke bare dejen til boller, men til specielle tegn. Traditionen med Luciabrød stammer oprindeligt fra Sverige, hvor brødene hedder ''Lussebrød''
Lucia og lussekattar

Lucia og lussekattar

Ælt dejen igen og form bollerne i den traditionelle S-formede lussebulleform. december, en sød hvedebolle medsafran
Lyn hurtige juleboller

Lyn hurtige juleboller

Safran kommes i et glas, og overhældes med kogende vand - ca. Med udgangspunkt i en gammel opskrift jeg har på lynboller, blev det til
Luciabrød

Luciabrød

Bollerne formes i forskellige figurer. 150 gr smør smeltes og blandes med. Hvis det skal være helt rigtigt, skal der safran i dejen (1 pakke), men jeg bryder mig ikke om det og derfor er mine brød knapt så gule. 150 gr smør smeltes og blandes med
En god lørdag

En god lørdag

I dag er jo Luicadag, så dagen startede medluciaboller efter denne her opskrift. De blev også formet som traditionelle luciaboller, så det var næsten ikke til at se forskel

Luciabroed Opskrift

Pynt bollernemed rosiner, og husk at stikke den lidt ned i dejen, så de ikke falder af under hævning
Luciabrød

Luciabrød

Bollerne smager bedst nybagte og med smør til. Til dagens luciaboller er der brugt safran. Nåede du ikke at bage Luciaboller i sidste weekend, kan du måske nå det i denne

Camilla Plum´s Festboller

Det skal pensles med æg, så snart det er formet på pladerne, og inden man. kanelsnegle, boller, luciabrød, birkessnegle, brunsviger, kanelbrød og æggebrød