Pensel bollernemed sammenpisket æg og pynt med rosiner. Jeg havde overvejet om jeg skulle bage dem fredag, så de kunne komme med til København, men der var alt for mange andre ting på programmet
I følge traditionen, former man ikke bare dejen til boller, men til specielle tegn. Traditionen med Luciabrød stammer oprindeligt fra Sverige, hvor brødene hedder ''Lussebrød''
Bollerne formes i forskellige figurer. 150 gr smør smeltes og blandes med. Hvis det skal være helt rigtigt, skal der safran i dejen (1 pakke), men jeg bryder mig ikke om det og derfor er mine brød knapt så gule. 150 gr smør smeltes og blandes med
I dag er jo Luicadag, så dagen startede medluciaboller efter denne her opskrift. De blev også formet som traditionelle luciaboller, så det var næsten ikke til at se forskel
Bollerne smager bedst nybagte og med smør til. Til dagens luciaboller er der brugt safran. Nåede du ikke at bage Luciaboller i sidste weekend, kan du måske nå det i denne
Det skal pensles med æg, så snart det er formet på pladerne, og inden man. kanelsnegle, boller, luciabrød, birkessnegle, brunsviger, kanelbrød og æggebrød