Jeg bruger kun økologiske ingredienser til bollerne, har arbejdet med forskellige slags mel, og synes man får det bedste resultat med mel af god kvalitet
Jeg fik nemlig for et stykke tid siden tilsendt en ordentlig portion af forskellige oliven fra Gaea, en græsk producent som også kan købes i Danmark, som blandt andet producerer økologiske oliven, der pakkes i poser uden væske og konservering for at forbedre smagen
Da jeg ikke er for rask for tiden og har en del smerter at slås med, så slog vi ikke katten af tønden eller klædte os ud, men bagte morgenbrød og økologiskefastelavnsboller, samt pyntede op med fastelavnsris og pynt
Dannevirke fra Brugsen, hvis man gerne vil have det økologisk, eller højproteinmelet fra Lidl. Rør gæren ud i vandet, tilsæt flagerne og derefter mel og salt
Vupti så er der serverette – brug evt også dejen når du bager boller. Opløs gæren i den lunken vand – tilsæt alle de øvrige ting til dejen med undtagelsen af det grove hvedemel
- ½ pakke økologiskgær. Jeg bruger helst økologisk og gluten fri i mine opskrifter og har brugt noget rigtig godt og billigt gluten fri mel købt hos Luxplus
Rør gæren og salt ud i vand, derefter kan honning, mysli og hørfrø tilsættes. Stil til hævning med viskestykke i 1 times tid. Tager du dejen frem og med 2 store skeer sætter du klatter på en bagepapir beklædt bradepande. ca 16 boller/klatter. 25 g gær. 400 g gorft malet økologisk hvedemel
I formiddags, mens Esther tog en middagslur, bagte jeg disse lækre bløde fuldkornsboller som fungere rigtig godt som en morgenbolle med ost og marmelade, men bestemt også som en sandwichbolle i madpakken
De skal ikke formes som boller, men brug en ske og "hæld". - husk økologiske produkter så vidt muligt. Rør vand, gær, sukker og salt sammen til gæren er opløst
Der findes en del forskellige opskrifter på fødselsdagsboller men min indgangsvinkel er at der skal bruges godt økologisk smør med salt, der skal bruges letmælk eller sødmælk og der skal helt klart lidt kardemomme i, men til gengæld holder jeg lidt tilbage med sukkeret, det syntes jeg ikke de behøver
økologiskgær. Vi spiser dem med et godt lag økologisk smør og intet andet. Hver eneste år laver jeg disse lækre æblebollermed kanelsukker og hakkede mandler på toppen
Da vi startede med at bage glutenfrit, kunne man slet ikke købe økologisk rismel, som man kan nu. Vi har ikke selv erfaring med at udskifte gærmed bagepulver, så vi kan desværre ikke råde dig nærmere
Og denne gang vil I se et par nye ingredienser på listen, nemlig kamutmel og økologiskgær. Den vigtigste råvare i gær er melasse, der er en sukkerkilde