Boller med økologisk gær opskrifter

Koldhævede Boller

Koldhævede Boller

Jeg bruger kun økologiske ingredienser til bollerne, har arbejdet med forskellige slags mel, og synes man får det bedste resultat med mel af god kvalitet
Grove boller med oliven, oregano og soltørrede tomater

Grove boller med oliven, oregano og soltørrede tomater

Jeg fik nemlig for et stykke tid siden tilsendt en ordentlig portion af forskellige oliven fra Gaea, en græsk producent som også kan købes i Danmark, som blandt andet producerer økologiske oliven, der pakkes i poser uden væske og konservering for at forbedre smagen
Verdens bedste økologiske brød

Verdens bedste økologiske brød

Jeg har bagt masser af brød og boller gennem tiden, men det var indtil før sommerferien aldrig lykkes mig, at lave et brød jeg kunne være stolt af
Gode, grove boller med femkornsflager

Gode, grove boller med femkornsflager

Dannevirke fra Brugsen, hvis man gerne vil have det økologisk, eller højproteinmelet fra Lidl. Rør gæren ud i vandet, tilsæt flagerne og derefter mel og salt
Pirogger med økologisk kød

Pirogger med økologisk kød

Vupti så er der serverette – brug evt også dejen når du bager boller. Opløs gæren i den lunken vand – tilsæt alle de øvrige ting til dejen med undtagelsen af det grove hvedemel
Sunde(re) gulerodsboller

Sunde(re) gulerodsboller

Serveres lune med en god kop kaffe, te eller kakao. Opløs gæren i det lune vand. skrællede min mor gulerødderne til disse boller
Hurtige og sunde Morgenboller

Hurtige og sunde Morgenboller

Rør gæren og salt ud i vand, derefter kan honning, mysli og hørfrø tilsættes. Stil til hævning med viskestykke i 1 times tid. Tager du dejen frem og med 2 store skeer sætter du klatter på en bagepapir beklædt bradepande. ca 16 boller/klatter. 25 g gær. 400 g gorft malet økologisk hvedemel
Lækre bløde fuldkornsboller

Lækre bløde fuldkornsboller

I formiddags, mens Esther tog en middagslur, bagte jeg disse lækre bløde fuldkornsboller som fungere rigtig godt som en morgenbolle med ost og marmelade, men bestemt også som en sandwichbolle i madpakken
Gulerodsbrud - nemt og lækkert

Gulerodsbrud - nemt og lækkert

De skal ikke formes som boller, men brug en ske og "hæld". - husk økologiske produkter så vidt muligt. Rør vand, gær, sukker og salt sammen til gæren er opløst
Fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller

Der findes en del forskellige opskrifter på fødselsdagsboller men min indgangsvinkel er at der skal bruges godt økologisk smør med salt, der skal bruges letmælk eller sødmælk og der skal helt klart lidt kardemomme i, men til gengæld holder jeg lidt tilbage med sukkeret, det syntes jeg ikke de behøver
Langtidshævet æbleboller med kanelsukker

Langtidshævet æbleboller med kanelsukker

økologiskgær. Vi spiser dem med et godt lag økologisk smør og intet andet. Hver eneste år laver jeg disse lækre æblebollermed kanelsukker og hakkede mandler på toppen
Glutenfri Sandwichboller

Glutenfri Sandwichboller

Da vi startede med at bage glutenfrit, kunne man slet ikke købe økologisk rismel, som man kan nu. Vi har ikke selv erfaring med at udskifte gærmed bagepulver, så vi kan desværre ikke råde dig nærmere
Proteinboller med gulerødder

Proteinboller med gulerødder

Og denne gang vil I se et par nye ingredienser på listen, nemlig kamutmel og økologiskgær. Den vigtigste råvare i gær er melasse, der er en sukkerkilde