Boller lavet kun på mel og vand opskrifter

Luftige sprøde boller

Luftige sprøde boller

lidt havregryn – kun til topping. Så blev det weekend, og jeg havde i formiddags besøg af nogle dejlige piger til brunch
Boller i Karry

Boller i Karry

I går bestemte jeg mig fra morgensstunden at jeg ville lave hjemmelavetboller i karry til aftensmad
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Det bliver de kun bedre af. I Magnus vuggestue må man ikke have kager eller lignende med fødselsdage, så jeg lavede fødselsdagsboller med tørret frugt i
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Det ligner noget en rigtig bager har lavet… Har opskriften fra. Har indtil videre kun bagt det med hvedemel, men vil
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

billedet er der jo kun en halv, men nedenstående opskrift giver en hel lagkage. Når mælkeblandingen koger piskes æggeblandingen i et par sekunder til cremen tykner
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Så er hævetiden kun en time. Lav glasuren ved at blande flormelis med lidt vandog kom ovenpå de afkølede snegle
Glutenfri Solskinsboller

Glutenfri Solskinsboller

Og så synes jeg dejen mættes meget hurtigt, bruger kun ca den halve mængde rismel af hvad der står i opskriften…
Verdens Bedste Brød

Verdens Bedste Brød

Kan man bruge dejen til boller. Det er kun nødvendigt at blande indtil alt melet er vådt. Det bliver den kun bedre af
Pizzaboller med focacciabund

Pizzaboller med focacciabund

) Jeg har faktisk også jævnligt lavet dem til aftensmad (med salat til), for de er ekstra gode lune og nybagte
Opskrift på Grovboller

Opskrift på Grovboller

Men denne her opskrift er hvis man har lidt travlt og godt kunne tænke sig nogle mættende grovboller inden for ikke alt for lang tid
Verdens bedste burgerbolle! (Meyer)

Verdens bedste burgerbolle! (Meyer)

Bollerne er også gode at fryse ned. Fra nu af sværger jeg til denne opskrift – ogkun denne – når der skal laves en seriøs burger
Pizza på grillen

Pizza på grillen

Bollerne placeres en oliesmurt tallerken, som dækkes med folie og stilles i køleskabet indtil dejen skal i brug
Gulerodsboller

Gulerodsboller

Jeg har efter ønske fra konfirmanden lavet en masse kage til både desserten og til kaffen efterfølgende, så jeg håber at det hele falder i hans smag
Pistacie og Kikærte Deller

Pistacie og Kikærte Deller

Da jeg blev vegetar kastet jeg mig hurtig ud i div prøvninger med at lave bøffer, burger, frikadeller, for det høre jo til, alt andet er jo bare tilbehør og jeg fik enlig hurtig bikset en god rødbede bøf samme, men jeg oplevet hurtigt at jeg enlig spiste det samme som før, bare lavet en anden måde og det fandt jeg enlig lidt kedsomligt, jeg ville gerne bevæge mig ud i mere eksotisk mad, da dansk mad enlig ikke siger mig så meget, da det ofte er meget tung spise, så at stå og lave bøffer og frikadeller, er noget jeg gør meget sjælendt, jeg vil hellere grille en aubergine til min burger, men jeg laver da nogle deller engang imellem, da de super gode til madpakken og når jeg nu engang imellem for lyst til en omgang boller i karry og kartofler med sovs
Brun sovs

Brun sovs

Sovsen kan også få den rette tykkelse ved at bruge meljævninglavet af hvedemelog koldt vand. Jeg kender i øvrigt folk – mænd kun, faktisk – der mener, at de ikke har fået ”rigtig” mad, hvis ikke det var kød, kartofler og sovs – masser af sovs