Boller kold dej opskrifter

Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

bogen) som udgangspunkt for bollerne. Rug surdej. Bollerne bliver lavet over tre dage, men. Rugsurdej. Bland rugsurdejen og kernerne
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

brød med våd dej, mere tør dej, teboller, knækbrød og et fantastisk rugbrød. Vær forsigtig når bollerne lægges over på bagepladen
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

dejen. hævningen hældes dejen ud på et melet bord og trækkes ud og foldes. minimum en halv time inden dejen kommes i – så brænder dejen ikke på)
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

salt og ælt dejen til du har en fast dej (her bruger jeg min Kitchen Aid. Tag dejen ud på et meldrysset bord og rul ud til en aflang dej, der
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Server kagen helt kold fra køleskabet. I sommer fandt jeg ud af at man kan lave verdens nemmeste is med kondenseret mælk og siden da har jeg alid haft en dåse kondenseret mælk i skabet
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Stil tilbage på køl et par timer og server kagen helt kold. Blødgør gelatinen i koldt vand i 5-7 min. Blødgør gelatinen i koldt vand i 5-7 min
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Jeg synes at disse kolde (ja, i hvertfald fra i dag) og mørke vinterdage kalder på varmende gryderetter
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Når den er helt kold, kan mandlerne hakkes groft. Her er opskriften på Pærer Belle Helene. Jeg køber altså vanilleisen (vælger en god en fra Hansen Is eller lignende), men man kan naturligvis sagtens lave den selv
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Server med et godt glas dessertvin, begge dele helt kolde fra køleskabet. Vi har holdt italiensk aften her til aften
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Husk at brødet skal stå og hæve koldt til næste dag. I opskriften beskriver jeg den ælteteknik, der hedder autolyse, som er god (og meget nem) at bruge hvis man ikke har en maskine til at ælte dejen med
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Smelt chokoladen over vandbad og overtræk de kolde konfektstykker med chokolade. Jeg kan helt vildt godt lide blommer i madeira og da jeg også elsker portvin har jeg fundet på denne nemme opskrift til marcipan med svesker i portvin (se billede på opskriften til juledadelkugler)
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Kom mel, salt, koldt vand og gær i en skål og start røremaskinen. Kør kort og vurder om der skal mere vand i (dette gøres ved at trække en finger gennem dejen, som hurtigt skal flyde sammen igen
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Pensl bollerne med æg og drys med sukker. Rør gæren ud i den kolde mælk. kardemomme og ælt dejen til den er helt glat og blank og slipper skålen
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Uanset hvad skal de spises med det samme, så de ikke bliver kolde og kedelige. Synes at det Bretonske koncept med pandekager til maden er mere eller mindre genialt
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Tilsæt mel og salt og ælt dejen godt sammen. Sæt dejen i køleskabet et par timer. 1,5 dl koldt vand (og måske lidt mere)5 g gær280 g hvedemel105 g grovmel (rugmel, grahamsmel eller lignende)10 g havsaltHavreflager, gærskarkerner, solsikkekerner eller revet parmesan til toppenHæld koldt vand og gær i en skål og opløs gæren i vandet. Rul dejen ud på et meldækket bord til den er ca 2mm tyk. Skær dejen ud i ca 5 x 10 cm store stykker, pensl med vand og drys med havregryn, kerner eller revet parmesan. 1,5 dl koldt vand
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Pie'en er lidt vinteragtig og det bliver god smovsemad til vinter når det er mørkt og koldt og man bare vil hygge sig indenfor
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Mørdej. 3 spsk koldt vand. Saml mørdejen med vand og sæt på køl i 20 min. Rul dejen ud og kom den i 6 små tærteforme. 3 spsk koldt vand
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Når du tager dem ud af ovnen virker er de stadig lidt flydende, men når kagerne bliver kolde, størkner de bliver faste