Boller hævning opskrifter

Min bedstemors boller

Min bedstemors boller

Dagens projekt har været en portion boller til fryseren, og dermed var dette projekt i den sundere ende af skalaen
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

deles den i to og den ene portion stilles til hævning. Nu hvor jeg er i gang, kommer her et indlæg mere – teboller fra bogen
Sunde boller

Sunde boller

Efter hævning æltes dejen igennem på et meldrysset bord, da det godt kan være lidt klæberigt. Sunde boller som er nemme at lave og som smager og mætter fantastisk
Spinat boller

Spinat boller

Ifølge min kostplan spiser jeg løbende en del brød, boller m. For at jeg har lidt at vælge mellem laver jeg ofte mad boller/skinkeringe – som smager helt fantastiske
Boller med chiafrø

Boller med chiafrø

er dejen for våd efter hævningen, kan der med fordel tilsættes lidt ekstra mel når du skal til at forme bollerne
Koldhævede boller

Koldhævede boller

Det vigtigste er, at dejen har en meget våd konsistens, når man sætter den til hævning. Koldhævede boller – genialt, hvis man har inviteret gæster til brunch eller gerne vil spise nybagte boller til morgenmad i ny og næ uden at skulle alt for tidligt op og stå med dej på fingrene
Grov boller med havregryn og yoghurt

Grov boller med havregryn og yoghurt

Stil til hævning i 2 timer ca. Ca. 20 stk. 50g gær. 600ml vand. 30g salt. 250g sigte mel. 250g fuldkorns hvedemel. 400g hvedemel

Koldhævede boller med kerner og kikærtemel

Smør lidt olivenolie ovenpå dejen, og sæt dejen til hævning i køleskabet natten over. Derfor får du nu opskriften på en omgang boller, der er super nemme at lave, da du dels slipper for at have fingrene i dejen, og dels skal de ikke stå og hæve over flere omgange
Grahams Boller

Grahams Boller

kommen, fennikel, kardemomme eller andet du har lyst til, at bollerne også skal smage af.  Dejen æltes igen og formes til boller
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Rør dejen godt sammen og stil til hævning i 30 min til dejen er hævet godt op. Dette er et godt madbrød
Boller med smag

Boller med smag

Ifølge min kostplan spiser jeg løbende en del brød, boller m. For at jeg har lidt at vælge mellem laver jeg ofte mad boller/skinkeringe – som smager helt fantastiske
Boller af rugbrødsrester

Boller af rugbrødsrester

Muffinboller lavet af rugbrødsrester. pensle bollerne med mælk inden bagningen og drysse sesamfrø på. Bollerne er godt i gang med at efterhæve
Boller med kakaofibermel

Boller med kakaofibermel

Skålen dækkes til og stilles til hævning i ca. Nu skal det afprøves og det første bliver i hjemmebagte grove boller
Kage-agtige boller

Kage-agtige boller

Dejen dækkes til og stilles til hævning i ca. Vi valgte derfor at bage boller formet som en kage og med kage pynt
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Næste morgen stilles dejen til hævning ved stuetemperatur i 1-2 timer. Dejligt, dejligt brød til morgenmaden med en fin, sødlig eftersmag

Koldhævde boller med Chiafrø

Stil til hævning ca. have boller med til aktiviteter, står den på “traditionel” koldhævet. Jeg har dem efterhånden næsten altid i huset og bruger dem ofte i pandekager, i smoothies og i mine drømmeboller og andet bagværk
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

hævningen hældes dejen ud på et melet bord og trækkes ud og foldes. stilles til hævning i to timer. Efter anden hævning lempes dejen over i den varme gryde og bages i