Tilsæt kerner, havregryn, fuldkornsspeltmel og -grahamsmel rør det sammen til en ensartet masse. 9 boller. 100g fuldkorn speltmel. 350g gram fuldkorn spelt, -grahamsmel og hvedemel kan man selv vælge forholdene eller bare ren hvedemel hvis det er det man ønsker
Endnu en omgang langtidshævede boller er blevet bagt. Og ved at dejen kan holde sig flere dage i køleskabet så er det ekstra nemt at trylle en portion nybagte boller frem
fuldkornshvedemel). Grovboller med surdej, øl og malt. fuldkornshvedemel). Bryggerboller er grove maltboller med en god mørk æl, masser af honning og så lidt kerner, solsikkekerner og hørfrø til at give lidt struktur
Grove boller med oliven, oregano og soltørrede tomater / Aubergine-lasagne med tomat og bøffelmozzarella / Græsk inspireret kartoffelsalat med peberfrugt, feta og oliven / Frisk pasta med hjemmelavet, soltørrede tomatpesto
Jeg har brugt det der hedder Urkorn speltfuldkornsmel, og man skal sørge for at blande det med almindelig hvedemel, så man får en god mulighed for at brødet hæver godt op
Speltmel er ikke sundere end alm hvedemel, til gengæld er denne opskrift baseret på fuldkornsspeltmel og det er sundere end alm hvedemel, eller sigtet speltmel for den sags skyld
Disse boller har et højt fedt indhold, men det skyldes udelukkende de mange frø og kerner der er i. 150 g fuldkornsspelt. Bag bollerne midt i ovnen i cirka 25 minutter. 150 g fuldkornsspelt