Men sørg omvendt også for at smøret er så varmt som muligt når du skal bruge det, for det er svært at varme saucen op når den først er lavet, den skiller utroligt nemt – så det vil være smørets temperatur der afgør hvor varm din bearnaise er, når den serveres, og det er derfor ægte bearnaise altid kun serveres lun på restauranter der laver det frabunden
Et godt tidspunkt at få tjek på sine bøffer og tilbehør, for når først man kører bearnaisen videre herfra, så er den ikke glad for at stå og vente alt for længe
Den kan bruges til aioli, ranchdressing, bearnaise dip, til coleslaw og meget andet. Jeg selv brugte et glas der havde været nøddesmør i – dem fra monki -passede perfekt til denne portion
Estragonbladene fra stænglerne, der blev brugt til essensen. Så når smørret er “klaret”, som det hedder (det må ikke bruse) hælder du det gule, klare smør over i en ren skål og kasserer den hvide masse, der ligger i bunden af panden
Mayonnaisen kan let forvandles til noget andet lækkert, her har vi hakket lidt pickles og tilføjet sukker, cremefraise og gurkemeje til en remoulade, hvidløg til en aioli, lidt sur-sød sovs og cayenne til en chili mayo og en med estragon til en bearnaise mayo
Opskriften er tyv-stjålet fra Siden ligger ikke kun ud med opskrifter men også en masse viden omkring stort set alle former for frugt og grønt - hvornår de er i sæson, hvor de kommer fra, kendetegn osv
I søndags grillede vi en dyrekølle og jeg serverede hjemmelavet bearnaise sauce til hele banden. Hvis du vil have dejlig chokolade i bunden af dine kokosmakroner, kan du – når de er afkølede, smelte den mørke chokolade, og smøre lidt i bunden af hver kokosmakron
Man laver bearnaise. – og need I say, at alle råvarerne er købt i Lidl – ja lige bortset fra de spiselige blomster…men sådan nogle har alle husmødre vel i haven, ik
Og det gælder især Bearnaise sauce, den skal simpelthen laves frabunden. Som jeg allerede har nævnt i opskrifterne Hollandaise sauce og Bechamel sauce, så hold dig væk fra de der fu#king pulver og pap sovse
blommen, og du skal begynde forfra, derfor kommer jeg dan af kogepladen, så den. ikke røre i den, er at den bliver varm i bunden, og man risikere at blommen koagulere,