Gør vandbad klar (fyld vand i bunden af en stor gryde - en mindre gryde sættes oveni. Jeg bruger færdig bearnaiseessens, når det skal gå hurtigt, men essensen er ikke den del, der er svær - den er blot lidt tidskrævende
Et godt tidspunkt at få tjek på sine bøffer og tilbehør, for når først man kører bearnaisen videre herfra, så er den ikke glad for at stå og vente alt for længe
Estragonbladene fra stænglerne, der blev brugt til essensen. Så når smørret er “klaret”, som det hedder (det må ikke bruse) hælder du det gule, klare smør over i en ren skål og kasserer den hvide masse, der ligger i bunden af panden
Start med at lave essensen, som skal give dig den helt rette bearnaise smag. Man laver bearnaise. Estragonbladene fra stænglerne, der blev brugt til essensen
Si essensenfra og tryk løg osv godt for at få det hele med. I den lille gryde piskes æggeblommerne og essensen sammen og der piskes indtil det begynder at tykne
blommen, og du skal begynde forfra, derfor kommer jeg dan af kogepladen, så den. ikke røre i den, er at den bliver varm i bunden, og man risikere at blommen koagulere,
Når du slukker for varmen under smørret, skal du tage højde for at det er varmere i bunden end i toppen, så pas på det ikke er for varmt i bunden når du skal bruge det sidste