Pil bladene af din basilikum og skyl dem. En mere smagfuld pesto end den hjemmelavede er vel vanskelig at finde, og så tager det ovenikøbet ikke mange minutter at tilberede den
Det er nu smagsløgene kommer i spil og du kan tilsætte lidt ekstra olie hvis den er for fast, rucola og basilikum hvis smagen er for stærk eller konsistensen for tynd eller lidt mere parmesan
Frem med blenderen eller stavpiskeren, i med kernerne, basilikum, parmesan, og hvidløgene, og halvdelen af olien og blend - prøv lige lidt frem og tilsæt mere olie efterhånden, smag til med citron, salt og peber
En gul og frisk sag krydret med karry, citron og sprøde mandler, en silkeblød og mild rød hummus med grillede peberfrugter med et spark af chili, og ikke mindst en lækkergrøn pestohummus med basilikum og ristede solsikkekerner
Skyl persille, rucola og basilikum og læg det, sammen med alle de øvrige ingredienser, i en blender, en foodprocessor eller en beholder til stavblænder
Man kan også sagtens bruge solsikkekerner, basilikum eller hvad man ellers lige har. Hjemmelavet pesto er et nemt og hurtigt alternativ til købeudgaven
Jeg har lavet denne lasagne både med ramsløgspesto og basilikumpesto. tørret basilikum. Pestoen laver du ved at blende/male solsikkekerner og valnødder i en foodprocessor til det er helt fint mel
Denne gang har jeg lavet basilikumpesto med solsikkekerner og parmesan. Kom de forskellige ingredienser op i en blenderskål og blend til pestoen har den rette konsistens og gerne med lidt bid, så solsikkekernerne ikke bliver blendet helt
Fuldkornspasta vendt i en hjemmelavet pesto lavet på frisk basilikum, god permesanost, olivenolie, ristede solsikkekerner, et fed presset hvidløg og lidt salt
Kom de forskellige ingredienser op i blenderskålen og blend til pesten har den rette konsistens og gerne med lidt bid, så solsikkekernerne ikke bliver blendet helt