kartofler, pastinakker, persillerødder, jordskokker, gulerødder, søde kartofler etc. Spis gerne en salat med hele korn til rodfrugtmosen, fx salat af perlebyg med majs og græskarkerner
Kartofler, bagte rodfrugter, ris eller pasta må højst fylde det kvarte af tallerkenen (altså ¼ del). Husk at kartofler, rodfrugter, brune ris eller pasta kun er tilbehør, til en fyldig ret med bønner, linser, kikærter eller kød og en stor skål grov salat, med nødder, olie og kerner til
Roastbeefen lægges i et fad og krydres med salt og peber. Rodfrugtmos. Rør grøntsagerne til mos med en håndmikser sammen med smør, salt, peber og persille
Skræl og skær rodfrugter i stykker – gulerod, pastinak, persillerod, selleri og kartofler – vend dem i lidt olie, drys med salt og peber og stik et par laurbærblade og hele hvidløgsfed ved
Plump sådan en peberfrugtbasse ned midt i din rissalat, læg den ovenpå dine ovnbagtekartofler, sæt den ved siden af din grønne salat, lad den være kongen på dit bjerg af rodfrugtmos eller tag den med på madpakken med stænger af agurk og gulerod til