Auberginefad med tomater, feta og hytteost (min version). Og det kan man måske godt trænge til, hvis man synes, at det bliver lidt for meget med julesul her i december måned
), feta og den lækreste, nøddeagtige og cremede tahindressing. pitabrød, kål, feta, aubergine. Jeg har fortalt det før, men hver fjerde søndag deler jeg som grøntsagskok en opskrift i BT med fokus på ekstra grøntsager i maden
I denne opskrift er der som standard valgt spinat, tomat, agurk og oliven, andre forslag kunne være soltørrede tomater, feta, grillet aubergine, bagt græskar, syltede løg eller stegte svampe
Her serverer de fladbrød med hummus, grillet halloumi, avocado, granatæble og sesam, og vi lavede denne aften en salat inspireret af fladbrødene fra Mahalle
Ærtefalafler fyldt i grove pitabrød med bagt aubergine, grønt, tahindressing og feta. Den er nemlig fyldt med krydret og eksotisk mad, som der faktisk allerede er en del opskrifter af på bloggen
Forrige weekend havde vi gæster til det lækreste frokostbord, hvor steak-sandwich med langtidstilberedt flankesteak (og lidt oksemørbrad) sammen med en omgang lækre salater var på menuen
Den kunne også peppes op medfeta, ristede bacontern, pinjekerner eller noget helt fjerde. Jeg kan ikke li’ den oprindelige mayo-agtige kartoffelsalat, men kolde kartofler med pesto, vinaigrette eller andet
De bagte wraps kan rulles sammen med mange slags lækkert fyld. Der kommer snart en ret med fyldte auberginer på bloggen, men her er opskrift på en puré, som ikke er hentet i Iran, men lignende pureer medauberginer fås i flere udgaver i landet
Men også bogens andre kapitler er fyldt med lækre opskrifter, som jeg ikke kan vente med at afprøve – rødbede-quinotto, boghvedegalette med rødbede, feta og karamelliserede rødløg og mellemøstlige bagteauberginer er bare et lille udpluk af de opskrifter, som jeg glæder mig til at sætte tænderne i
Vend til sidst feta forsigtigt i farsen. Form frikadellerne med en spiseske, der dyppes i varmt vand mellem hver frikadelle, så farsen ikke hænger fast i skeen og steg dem på en slip-let pande med en lille smule olie
Det var et orgie af grønsager, både kogte, stegte, bagte og purerede. Hovedretten lød på en varm salat lavet af peberfrugter med balsamico eddike og hvidløg på grønsalat(se opskrift på bloggen), filopakker medfeta og røde gulerødder(se opskrift her på bloggen), kartofler med en græsk krydderiblanding og auberginepuré med røget paprika(se opskrift her på bloggen)