Aubergine og fennikel opskrifter

Mine (sunde) kostvaner

Du finder fra øverste venstre hjørne fyldte auberginer * mexi-tortilla med grov guacamole * rødbedesuppe med grovboller * (og nederst) lammebov med spanske linser * hel ovnbagt kylling med varm rodfrugtsalat og til sidst * ovnbagt laks med basilikumpesto, ovnbagte tomater og ristede bønner ogfennikel i gule krydderier (opskrift følger)

FODMAP Does & Donts

Tomat, agurk, alle slags salat, spinat, selleri, spirer, gulerødder, pastinak, persillerod, squash, butternut squash, ingefær, aubergine, haricots verts, krydderurter
Ratatouille med urter på frisk pasta

Ratatouille med urter på frisk pasta

Den kan laves på forskellige grøntsager, men aubergineog squash er hovedingredienser. En af de geniale ting ved ratatouille er, at retten egner sig til at masseproducere og gemme i fryseren til dage, hvor man måske ikke lige har tid eller overskud til at lave mad
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

det er faktisk også rigtig rart at handle ind selv (især hvis man er så. grønsagerne og så var det jo ultralet at lave en god salat og endda med

Grøntsagsjuice med hampefrø – og lidt snak om grøntsager

knoldselleri og pastinak, squash, auberginer osv. fennikel, hvide asparges, grønne asparges, sukkerærter, persillerod, knoldselleri, ærteskud, artiskok, ramsløg, blegselleri, radisser, grønne bønner, porre, rødbede, savoykål etc… En kombination af disse grøntsager med lidt frugt der komplimenterer grøntsagerne (en bitter grøntsag opvejes af en sød frugt), en god marinade og lidt frø (fx sesamfrø), kan aldrig gå helt galt

Fennikelsalat med gedeost & krydderurter

auberginer eller squash. Skøn, skøn salat – hvis du elsker fennikelog gedeost (ligesom jeg). Opskriften er lige til, og du behøver ikke så mange ingredienser

Hummersuppe med fennikel og fisk

Du kan også farsere peberfrugter, tomater, squash, auberginerog meget andet, men nu havde Brugsen lige portobello

Danske råvarer - Oktober

Agurk, asie, aubergine, bladselleri, blomkål, broccoli, fennikel, grønkål, jordskok, gul løg, hvidkål, kartoffel, Kina radise, knoldselleri, pastinak, persillerod, porrer, rosenkål, rødbede, rødkål, rødløg, savojkål, skorzonerrod, squash

Ovnbagt ratatouille

herbes de provence, timian eller rosmarinSalt og peberSkær auberginerne i tern, læg dem i et dørslag og drys godt med fint salt (groft salt kan godt bruges)