Du finder fra øverste venstre hjørne fyldte auberginer * mexi-tortilla med grov guacamole * rødbedesuppe med grovboller * (og nederst) lammebov med spanske linser * hel ovnbagt kylling med varm rodfrugtsalat og til sidst * ovnbagt laks med basilikumpesto, ovnbagte tomater og ristede bønner ogfennikel i gule krydderier (opskrift følger)
Den kan laves på forskellige grøntsager, men aubergineog squash er hovedingredienser. En af de geniale ting ved ratatouille er, at retten egner sig til at masseproducere og gemme i fryseren til dage, hvor man måske ikke lige har tid eller overskud til at lave mad
knoldselleri og pastinak, squash, auberginer osv. fennikel, hvide asparges, grønne asparges, sukkerærter, persillerod, knoldselleri, ærteskud, artiskok, ramsløg, blegselleri, radisser, grønne bønner, porre, rødbede, savoykål etc… En kombination af disse grøntsager med lidt frugt der komplimenterer grøntsagerne (en bitter grøntsag opvejes af en sød frugt), en god marinade og lidt frø (fx sesamfrø), kan aldrig gå helt galt
auberginer eller squash. Skøn, skøn salat – hvis du elsker fennikelog gedeost (ligesom jeg). Opskriften er lige til, og du behøver ikke så mange ingredienser
herbes de provence, timian eller rosmarinSalt og peberSkær auberginerne i tern, læg dem i et dørslag og drys godt med fint salt (groft salt kan godt bruges)