Ansjos opskrifter

Gratinerede ansjoser – acciughe gratinate

Gratinerede ansjoser – acciughe gratinate

Ansjosen er en lille fisk, som indgår i kategorien ‘pesce azzurro’, (‘lyseblå fisk’ på dansk), som betyder, at fiskene fanges i middelhavet
Romainesalat a la Caesar

Romainesalat a la Caesar

Rør alle ingredienser til dressingen sammen og smag den godt til med groftkværnet peber – husk, at både ost og ansjos salter en del i sig selv
Salsa verde

Salsa verde

Jeg hader ansjoser, men de smager skønt i salsa verde. Sæt ansjoserne til afdrypning. Skyl persille og basilikum grundigtHak nu ansjoser, hvidløg, persille, basilikum og kapers meget fint – du kan godt bruge en foodprocessor eller minihakker, men oftest bliver grøntsagerne nærmest mast og revet i stykker i en minihakker

Gubbröra

eks ekstra ansjos, dill, gressløk eller rødløk. 4 - 6 ansjosfileter. 1 ss ansjosfiletkraft. 4 - 6 ansjosfileter
Smørrebrød med det hele (sådan cirka)

Smørrebrød med det hele (sådan cirka)

Næh, den stod på æggesalat, kartoffelmadder med ansjosmayonaise, hønsesalat med røget bacon, okseleverpostej med syltede græskar og (næsten) æbleflæsk

Janssons fristelser og grønkålssalat

Tør kartoflerne og bland dem ansjos og løg. 2 dåse ansjosfileter ca. Retterne i dag passer perfekt til at blive serveret efter juletræsfældning
Leverpostej

Leverpostej

Kør lever, spæk, ansjosfileter og løg igennem kødhakkeren to gange – vil du have en grovhakket version, så nøjes du med én gang, men jeg kan bedst lide en fin versiom
Cæsarsalat med kylling (LCHF)

Cæsarsalat med kylling (LCHF)

Jeg kan spise den både som forret og som hovedmåltid, og jeg elsker især, hvis man kan smage bitterheden fra ansjoserne

Königsberger klopse - tyske kjøttboller

Ikke et vondt ord om svenske kjøttboller i fløtesaus altså, men jeg må innrømme at sitron, ansjos og kapers gjorde disse kjøttbollene til en mer interessant opplevelse enn den gjennomsnittlige kjøttbollen
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

samt alle ansjoserne og blend videre. 4 ansjosfileter i olie (smager ikke af fisk – smager bare rigtig godt). 4 ansjosfileter i olie (smager ikke af fisk – smager bare rigtig godt)
Caesarsalat i en lettere udgave

Caesarsalat i en lettere udgave

Ansjoserne kan undlades, men de giver en rigtig god salte smag til dressingen. Er du helt afvisende over for ansjoser, kan du eventuel prøve med kapers, som også tilføre den salte smag
Bagna cauda

Bagna cauda

Bagna Cauda er en italiensk ansjosdip – nærmere bestemt fra Piemonte. Hvis du allerede nu ”bladrer” videre, fordi der står ’ansjos’, så snyder du altså dig selv for en skøn smagsoplevelse
Perfekt kokte EGG !!

Perfekt kokte EGG !!

Hardkokte egg passer bra i skiver på smørbrød, gjerne med majones eller kaviar - hvis du ikke har røkt laks eller ansjos da
SPAGHETTI alla PUTTANESCA ♫♪

SPAGHETTI alla PUTTANESCA ♫♪

Hva skal man lage, det har jo vært jul -så jeg har ansjos i skapet, har også ett glass med oliven -og selvfølgelig pasta