På tirsdag er det Mortens aften, og selvom man jo egentlig burde spise gås (da det er gæs, der afslører den stakkels Morten), har vi i min familie altid spist and
En håndfuld mandler. Start med lige at skære skorperne af brødet, skær det i mindre firkanter og smid det så på en pande, hvor du har smeltet en spiseskefuld smør sammen med lidt olivenolie
Man kan komme uden om bøvlet med alle de grønne ben ved at købe fileter hos fiskehandleren, og det anbefaler jeg, at man gør, for hvis man ikke er erfaren i selv at filetere, så er der ikke meget tilbage, når man er færdig
Denne opskrift er inspireret af Tangpestoen, hvor tanget er "fanget" ved de nordiske strandkyster. - Steg laksen ved lav/middel varme, således at du får et sprødt - ikke sort - skind, og en mør - kun lige gennemstegt, laks
Jeg er ret vild med and – især når det er stegt helt perfekt rosa. Det er en blanding af kanel, fennikelfrø, stjerneanis, allehånde, nelliker og ingefær (spørg mig ikke, hvorfor det hedder five spice, når det indeholder seks krydderier)
Navnet refererer til lyden og synet af mosen, når den – med lidt god vilje – rammer den varme pande. Opvarm en blanding af smør og olie på en pande og kast gode, store klatter på
Den sidste dag på sådan et ophold fik man en gryderet af resterne fra hele ugen – deriblandt pølser. Æbleskivepanden kommer først frem et par hundrede år senere