Amo bagebog 2 opskrifter

Gulerodsbrud

Gulerodsbrud

Opskriften har jeg fra Amos Store Bagebog 3 "året rundt". Ca 51/2 dl lunkent vand. 2 æg. Lad nu brudene hæve i yderligere en time, inden de bages ved 220 grader (200 v varmluft) i en forvarmet ovn. Ca 51/2 dl lunkent vand. 2 æg
Mandel kagebunde

Mandel kagebunde

Så her kommer min opskrift på mandel lagkagebunde - den oprindelige grundopskrift kommer fra en gammel Amobagebog, men den I får her, er min personligt tilpassede udgave
Tebirkes m. marcipan

Tebirkes m. marcipan

) De er lavet med inspiration fra AMO's fødselsdags bagebog, som jeg før har benyttet mig af med stor succes
Bondebrød fra Mors

Bondebrød fra Mors

Opskriften fandt jeg i Amo'sbagebog nr. 2 (Den Store Bagebog2). 2 store brød270 g. hvedemel200 g. Herefter slåes dejen ned i to lige store brød, som formes og placeres på bageplader med bagepapir på (jeg brugte 2 bageplader, da brødene fylder ret meget allerede inden hævningen). Bag brødene i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 2 store brød. 270 g. 200 g
Lækre grov flute med gods i

Lækre grov flute med gods i

Jeg vil gerne slå et slag for Amo's bagebøger for jeg synes de er rigtig gode og man får rigtig meget godt brød og kage ud af dem
Blåbærboller

Blåbærboller

Opskriften er fra AmosBagebog nr 3 og jeg har fulgt den til punkt og prikke. 200 g flødeost. 2 1/4 dl vand. 1 1/2 tsk salt. Lad den hæve i 20 minutter. Del nu dejen i 12 dele, som rulles til boller og vendes i mel inden de sættes på en bageplade. I hvert fald sættes bollerne til at hæve i en halv time hvorefter de pensles med æg og bages ved 225 grader i ca 8 minutter. 200 g flødeost. 2 1/4 dl vand. 1 1/2 tsk salt
Pirogger lavet på rugmel med oksekød.

Pirogger lavet på rugmel med oksekød.

Jeg fandt lidt inspiration i Amos bagebøger, men ville gerne forsøge mig med rugmel. - 200 g Hvedemel. - 25 g Gær. - 2,5 dl Lunkent vand. 2. 2 timer eller 1 time ved køkkentemperatur. Del dejen i 2 stykker, del derefter hvert stykke i 5 lige store stykker. 15-20 minutter. 2. 200 g Hvedemel. 25 g Gær. 2,5 dl Lunkent vand
Hjemmelavede kræmmerhuse

Hjemmelavede kræmmerhuse

-) Opskriften har jeg snuppet fra Amo's fødselsdags bagebog, men jeg synes alligevel, at kræmmerhusene skulle have lidt mere smag, end bare sukker smagen, så derfor tilføjede jeg lidt vanillesukker til opskriften
Sprøde Daim cookies.

Sprøde Daim cookies.

Jeg har alt for længe gået med lysten til at bage Daim cookies fra Amos "Den store bagebog 3, året rundt" Så da jeg endelig havde tiden og lysten til at bage, skulle opskriften selvfølgelig afprøves. - 200 g Smør. - 2 tsk Vaniljesukker. Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. 2. Skær så 24 skiver af hver og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag cookies ved 200 grader varmluft i 6-8 min. 200 g. 2 tsk Vaniljesukker
Småkagebagning

Småkagebagning

Jubiii nu er det snart jul, eller måske er det kun september, men hjemme i mit køkken var det en lille smule jul i onsdags, da jeg kiggede igennem Amo's skønne bagebog og faldt over julesektionen
Apple Cheesecake

Apple Cheesecake

Endnu engang ville vi afprøve vores evner i cheesecake-kategorien og denne gange bestemte vi os for at forsøge med en apple cheesecake, inspireret fra Amo’s “Den Store Bagebog 3, Året Rundt”. 250 g hvedemel. 125 g brun farin eller rørsukker. 200 g koldt smør. 125 g sukker. 2 æg. 25 g ristede mandelflager. Tag 2 dl fra til at drysse på kagen. 20×35 cm. 12 min. - bon appétit 250 g hvedemel. 125 g brun farin eller rørsukker. 200 g koldt smør. 125 g sukker. 2 æg. 25 g ristede mandelflager
Grydebrød og et megakup!

Grydebrød og et megakup!

150 kr i Imerco for en stort, rund støbejernsgryde på 21 cm med plads til 2,8 liter. Men her kommer så mit grydebrød, som jeg blev inspireret af fra Amo's store bagebog 5. 2 tsk salt. 2 tsk sukker. Forvarm din ovn på 225 grader og sæt din fine støbejernsgryde med låg derind og lad den varme med. 30 minutter med låg og de sidste 20 minutter uden låg og endnu en gang - PAS PÅ DET ER VAAAARMT. 21 cm med plads til. 2,8 l. 2 tsk salt. 2 tsk sukker

Lidt mere fødselsdag

Til fødselsdagen havde Milas også været en tur i køkkenet, det havde resulteret i en portion vrøvlkager fra frøken Jensens kogebog, samt en flagermus - chokoladekage fra Amos - den store fødselsdags bagebog
Grønne pestosnegle

Grønne pestosnegle

Jeg har snuppet den fra AMO'sbagebog, men den har ikke skidt af at blive gengivet her. Det er godt at gøre en gang imellem, også når man er 82 år. 2 dl mælk. Fremgangsmåde - 20 stkVarm mælk i en gryde eller i din mikroovn til den er lillerfingervarm. Bag dem i en varmluftsovn ved 200 grader (220 i alm. Jeg har lavet målene på opskriften en smule om, og derfor følger den ikke 100% AMO'sbagebog. 2 dl mælk
Foccacia med rødbede og gedeost

Foccacia med rødbede og gedeost

Jeg har fundet den i AMO's nye lækre bagebog (Den Store Bagebog 5), hvor de præsenterer en masse "Nordisk brød". 200 g rødbeder. 2 spsk rapsolie. Beklæd en form på omkring 20x30 cm med bagepapir og hæld dejen deri. Bag brødet i ca 25 minutter ved 240 grader i formen og bag den derefter i ca 5-10 minutter uden form. 200 g rødbeder. 2 spsk rapsolie
Fastelavnsboller med prinsessepift!

Fastelavnsboller med prinsessepift!

Opskriften på de syndige boller er fundet i Amosbagebog 3, og den lyder sådan her. Fastelavnsboller, 15-20 stk. 2 dl mælk. 2 tsk vaniljesukker. 1/2 tsk salt. 2 dl mælk. Sæt dem på en bageplade med lukningen nedad og lad dem hæve i 30 min, mens ovnen varmer til 220 grader /200 v varmluft. Håber, at jeres søndag også har været fyldt med hygge Fastelavnsboller, 15-20 stk. 2 dl mælk. 2 tsk vaniljesukker. 1/2 tsk salt. 2 dl mælk
En pausefisk på 3 år...

En pausefisk på 3 år...

Og før jeg vidste af det, havde jeg hentet AMO'sBagebog no. Første projekt vi havde på menuen var disse lækre morgenstykker fra AMO's egen opskriftskonceptproduktion
Skinkeboller med purløg (AMO 3)

Skinkeboller med purløg (AMO 3)

I den nyeste AMObagebog er denne opskrift at finde. 225 g. og næste gang bruger jeg endnu mere)2 spsk. 30 minutter og bag dem ved 225 grader i ca. 225 g. 2 spsk purløg