Aioli er majones med hvitløk. Avkjøles i kaldt vann og presses med hvitløkspresse eller en gaffel. Det er viktig at alle ingrediensen har samme temperatur, så la egg, sennep, eddik og olje stå i romtemperatur ca
Æggeblommerne røres sammen medsennep, eddike, hvidløg og salt og peber. Første step er, at de pasteuriserede æggeblommer skal have samme temperatur som olien, og andet step er at tage den med ro, når man tilsætter olien
I en mindre skål blendes mandelmælk, sennep, lime eller citronsaft, æbleeddikecider (kan undlades) og salt godt sammen med en stavblender (Vær’ opmærksom på at du IKKE kan piske det med en piskeris, det SKAL blendes i enten en blender, eller allerbedst med en stavblender)
Start med at pisk æggeblommer, sennep og æblecidereddike til en tyk masse. Krabbeklør er meget enkelt at lave, men smager fantastisk på et godt stykke brød sammen medaiolien som sætter prikken over i’et
Dertil en hjemmelavet grøn pesto, en aioli og naturligvis er par hvidløgsbrød. Nej, det har ikke været den sommer vi alle håbede på med høj sol og perfekt vejr
skal bruge aioli blander du et fed presset hvidløg i. Du kan tilsætte lidt mere karry, paprika eller chili, hvis du vil have en mayo med en bestemt smag
Mayonnaisen kan let forvandles til noget andet lækkert, her har vi hakket lidt pickles og tilføjet sukker, cremefraise og gurkemeje til en remoulade, hvidløg til en aioli, lidt sur-sød sovs og cayenne til en chili mayo og en med estragon til en bearnaise mayo
Vi tog blenderen med i tasken og gik på jagt, og dette er fundet i Søstrene Grene. sennep. Slå ægget ud i sylteglasset - det må gerne komme direkte fra køleskabet, det er ikke nødvendigt med stuetemperatur med denne opskrift
Hvidløg – for en lækker Aioli. Smag derefter til medsennep, hvidvinseddike, citron og peber…. Bland med salt i et glas og blend til det blir lyst og lidt skummende – jeg bruger Bamix Stavblender