Menuen stod på. Er vild med det grønne tema i salaten, som også passer godt sammen smagsmæssigt. Jeg kan ikke helt gennemskue, hvor meget hans hårde mave påvirker hans appetit, men han er i hvert fald nødt til at få kattemalt dagligt for at kunne have gang i maven
Der skal deller på menuen. Jeg har også sneget et bud på en sundere sød sag med nedenunder – den indgår dog ikke i indkøbslisten, men er mere som inspiration til temaet
Og har du nogle bud på temaer til kommende madplaner. Jeg vil forsøge at lave en cirka hver 2 søndag med forskellige temaer, så der er noget til enhver smag. Sidste gang var det nem hverdagsmad på under 30 minutter, og denne gang er det en vegetarisk en af slagsen med fokus på grønt, proteiner og mættende mad, så du (forhåbentligt) ikke savner kødet og måske kan overbevise resten af huset om, at vegetarisk mad slet ikke behøver være iceberg salat med agurk og tomat. I denne uge er der derfor vegetarisk mad til 3-4 personer på menuen mandag til fredag. Nem hverdagsmad på 30 minutter
På menuen i denne uge står den derfor på krydret mad, sluprende suppe og eksotiske retter. Og da det har været så koldt det sidste stykke tid, tænkte jeg, at denne uges madplan og tema skulle gå til varmende retter for at (forsøge at) bekæmpe den kolde vinter udenfor – det kunne jeg i hvert fald godt bruge
I dag står menuen på kyllingefrikadeller med rødbede og hytteost. Jeg har også sneget et bud på en sød sag med nedenunder – den indgår dog ikke i indkøbslisten, men er mere som inspiration til temaet (gulerødder er da grøntsager
Der er one pot pasta på menuen – en god og nem pastaret. Jeg er klar med næste madplan, og temaet for denne gang kommer faktisk som et ønske fra en af jer
Hvis du har været ude og rejse i et stykke tid, vil du blive lykkelig over at se, at de har dansk rugbrød på menukortet samt mange andre dansk inspirerede retter
Så er der deller på menuen. Har du nogle bud på temaer eller ønsker til fremtidige madplaner. Der er som altid mad til 3-4 personer mandag til søndag. Tidligere madplaner – Vegetarisk / Mad på under 30 minutter / SU-venlig mad / Varmende vintermad / Imponerende hverdagsmad / Mættende salater / Hverdagsmad på 20 minutter / Sommermad / Nem hverdagsmad / Varmende efterårsmad / Eksotisk og krydret hverdagsmad / Nem hverdagsmad #2 / Efterårsmad
Det er, hvad menuen står på i dag. Jeg har også sneget et bud på en sød sag med nedenunder – den indgår dog ikke i indkøbslisten men er mere som inspiration til temaet med en budgetvenlig og billig madplan
Og det er, hvad menuen står på i aften. Da det har været ret koldt og blæsende i denne uge, tænker jeg, at temaet denne gang skal stå på varmende og krydret aftensmad til hele ugen
Efter at have brugt lang tid på at vende forskellige idéer, kom min tre-rettersmenu udviklet specielt til De Fem Gaarde endelig til verden lige inden nytår
De har blandt andet skiftet en hel del af menukortet ud med nye og tidssvarende retter, og så er der tilmed lagt endnu mere vægt på brugen af friske og lokale råvarer, hvilket i særdeleshed kommer til udtryk i deres brunch, som I nu skal høre meget mere om
Der er én menu at vælge. Så er aftenen italienske tema ligesom skudt i gang. 250,– Dejlig nemt, og så kan man jo være så heldig at smage noget nyt og spændende, som man måske ellers ikke umiddelbart ville kaste sig over, hvis ikke man fik det som en del af en menu på denne måde. Vores søde tjenere (som begge i øvrigt kun snakker italiensk og så en smule engelsk krydret med enkelte danske ord) fik vores bord klar i restauranten, hvor mit bedste bud er, at der kan være omkring 30-35 mennesker – husk derfor at bestille bord. 1 3/4 dl stærk espresso. 3–4 timer. 1 3/4 dl stærk espresso
Nogle vil måske synes, at det er tidligt, men menuen står i dag på risengrød. sidder og kigger på regnvejret, tænker jeg, at ugens tema ‘eftersårsmad til koldere dage’ må være ret passende