Den er så nem at fremstille og man har stort set altid ingredienserne. Nu falmer skoven trindt om land - Det er ved at være efterår med noget lavere temperaturer
NEMNEM AFTENSMADSmuk lysegrøn suppe, der kræver minimal indsats i køkkenet og kun få ingredienser. Lad suppen simre til ærterne er gennemvarme og løgene bløde
at smage min ærtesuppe. Bønner indeholder nemlig lektiner, som er giftige. Rejse- og madbøgerne fortæller om vores møde med mad og menesker i de pågældende lande, og der er gennemgang af råvarerne samt en masse skønne opskrifter og mange fotos
At den også er nem at lave, billig og sund som bare pokker er jo et kæmpe plus. Hak løg og hvidløg groftSkræl ingefæren og skær den i små ternOpvarm olie/margarine/smør i en gryde og svits løg, hvidløg og ingefær i 5 minutters tidKom de frosne ærter i gryden og rør rundtTilsæt 5 dl vand (måske dækker det ikke helt ærterne - det gør ikke noget)Lad det koge opKog suppen i 10 minutter under lågTag gryden af varmen og hæld suppen op i en blender af to omgange (brug evt en hulske til ærterne) - blend rigtig godt til suppen er fin og glatSuppen hældes over i en ren gryde og sættes tilbage på kogepladen og varmes igennem ved middel varmeTilsæt cannellino bønner eller andre bønner hvis du har lystEllers smages suppen nu til med salt og peberServeres med en klat Creme Fraiche og groft brød 700 gram frosne ærter