Kom æblestykkerne i en plasticpose medkanelogsukkerog ryst godt. Jeg ændrede eller lidt i opskriften, da der efter min mening altid er alt for meget sukkerog fedt i de amerikanske opskrifter, og så skal der altså kanel på æblestykkerne i mine kager
Hæld det over æblestykkerneog vend dem rundt indtil kanelogsukker er fordelt over æblerne. Hvis man altid har æbler, mel, smør, sukkerogkanel, så er det altid let at fremtrylle en skøn kage – hvis der er gæster på vej
Kom æblestykkerneog vand i en gryde og lad det langsomt komme op på kogepunktet. Æblekagen blev lækker med sprød smørbagt bund, et lækkert fyld af æbler medkanelog toppet med et sprødt marengslåg
Drys med halvdelen af kanelsukkeret. Vend forsigtigt mel-blandingen ned i skålen med ægge-blandingen. Fordel de resterende æblestykker ovenpå dejen og afslut ved at drysse resten af kanelsukkeret ovenpå dejen
Herefter skikker du æblestykker i dejen. Smør en bradepande, stryg sukkerogkanel over og læg et lag af æbler i bunden, hvorefter du hælder dejen over æblerne
creme fraiche / flødeskum / vaniljeis / soyayoghurt rørt op medvaniljesukkerog citronsaft. Æbletærte med låg – efter en klassisk dansk kogebog, som står i min mors køkken