Jeg havde ellers lavet en aftale med mig selv om, at der ingen søde sager var før weekenden - men så var det, at jeg fandt en opskrift på en æblekage, som meget belejligt kunne bruges til at udrydde et par æbler ude i køkkenet, og så har jeg ikke kunnet tænke på andet resten af dagen
kanel. marcipan. Pisk smør, sukker og hakket marcipan, tilsæt æggene i af gangen. bland vanilje, bagepulver, mel, kanel og tilsæt det i dejenriv æblerne og tilsæt det sammen med det hakket chokoladeHæld dejen i en smurt 20 cm rund form. 5-6 tsk kanel
Der er marcipan i kagen, hvilket gør den ekstra lækker og lidt konfektagtig i krummen, og kagen er toppet med en slags crumble, som giver lidt knas til den bløde kage, samtidig med at den diskrete mængde kanel i knaslaget komplementerer æblerne i kagen helt perfekt
Kombinationen af de syrlige æbler, smagen af marcipan fra mandelmelet, karamelsmagen fra dadlerne, den skønne sødme fra vaniljen og den krydret kanel giver en meget lækker æblekage, som i øvrigt er uden gluten, sukker og laktose
Jeg har tidligere haft held med den lækre æblekage med marcipan og kanel, så med den som udgangspunkt – blev det til lækre og utroligt luftige pærecupcakes med marcipan – og en lille ostecreme på toppen
nemlig en gammeldags æblekage med makroner, en mørdejstærte (som endnu ikke har set dagens lys her på bloggen) og bønnebrownien, som er fyldig sag, men som piftes op af en gang syrlige hindbær
Blondfood - Velvære, balance og indre & ydre sunhed