Jeg havde ellers lavet en aftale med mig selv om, at der ingen søde sager var før weekenden - men så var det, at jeg fandt en opskrift på en æblekage, som meget belejligt kunne bruges til at udrydde et par æbler ude i køkkenet, og så har jeg ikke kunnet tænke på andet resten af dagen
Igår drillede jeg lidt med at fortælle om en æblekagemedmarcipan vi havde bagt efter vores gåtur. I dag har vi været i gang med resterne, og vil altså gerne dele opskriften med jer
marcipan. Pisk smør, sukker og hakket marcipan, tilsæt æggene i af gangen. bland vanilje, bagepulver, mel, kanel og tilsæt det i dejenriv æblerne og tilsæt det sammen med det hakket chokoladeHæld dejen i en smurt 20 cm rund form
Den anden dag bagte jeg denne dejlige æblekagemedmarcipan, laktosefri selvfølelig. æble og marcipan, men vil i og for sig gøre sig godt på alle tider af året – måske endda med en klat is, flødeskum eller creme fraiche for at tage toppen af denne lidt tunge sag
Der er marcipan i kagen, hvilket gør den ekstra lækker og lidt konfektagtig i krummen, og kagen er toppet med en slags crumble, som giver lidt knas til den bløde kage, samtidig med at den diskrete mængde kanel i knaslaget komplementerer æblerne i kagen helt perfekt
Kombinationen af de syrlige æbler, smagen af marcipan fra mandelmelet, karamelsmagen fra dadlerne, den skønne sødme fra vaniljen og den krydret kanel giver en meget lækker æblekage, som i øvrigt er uden gluten, sukker og laktose
Denne lagkage er en fusion af en gammeldags æblekage og en lagkage med creme, en æblekagelagkage. På den næste fordeles cremen, og den øverste bund beklædes medmarcipan
Jeg har tidligere haft held med den lækre æblekagemedmarcipan og kanel, så med den som udgangspunkt – blev det til lækre og utroligt luftige pærecupcakes medmarcipan – og en lille ostecreme på toppen