Tiden er fløjet af sted i denne uge. Tidligt morgen har jeg haft klienter og dernæst er turen gået videre til højskolen for at spise morgenmad, lave gøgl og tage på udflugt med kursister og familie
De italienske kødboller er en af mine favoritretter. Italienske kødboller800 gr hakket kalv og flæsk2 løg, finthakket3 fed hvidløg, knust1 pakke bacon, stegt og hakket1 håndfuld soltørrede tomater, hakket1 spsk frisk timian Saftaf en halv citron + citronskalSalt og peber Tomatsauce 2 dåser hakket tomat1 dåse tomatpure2 fed hvidløgLidt frisk timianOregano, rosmarin, basilikum m. Salt og peberZucchini fritter2 squash/zucchini2 fed hvidløg, knust2-3 ægEt drys pofibre1 drys fiber huskSalt og peberFrikadellefarsen blandes godt og må gerne trække en halv times tid. Når kødbollerne er brunet af hældes saucen over og det hele simre i 20-30 min ved svag varme Imens steges zucchinidejen på en pande med olie
6-8 kartofler1 tsk saltSmør til stegning1) Skræl kartoflerne og riv dem groft på et rivejern2) Pres væsken så godt som muligt ud af kartoflerne med køkkenrulle3) Bland salt i kartoffelstrimlerne4) Steg herefter röstierne ca 5 minutter på hver side på en pande. Løgene skal være koldeTimbale af kartoffel/gulerod/squash300 g kartofler1½ squash200 g gulerødder2-3 spsk olivenolieLidt friskhakket rosmarinSalt1) Skræl kartofler, gulerødder og vask squashen. Smag til med salt og rosmarin3) Fyld små forme med blandingen, pres dem god ned og vend dem om på anrettertallerkenen Flødesauce7 dl vildt fond blandet med skyen fra stegning af kødet2 spsk hvedemel½ dl vand2 dl fløde2 spsk soyasauceTyttebærgeléSaltFriskkværnet peber1) Kom 7 dl vildt fond ned til stegesaften fra kødet2) Jævn saucen med hvedemel, som du har udrørt i koldt vand3) Tilsæt fløde samt soyasauce, og lad herefter saucen småkoge i ca 10 minutter
Have og drivhus bugner af squash og tomater og det er en dejlig blanding. Skyl saltet af squashskiverne, lad dem dryppe af og læg dem i bunden af fadet
Der findes tonsvis af opskrifter på pizza lavet på en bund af blomkål, men efter anbefaling prøvede vi at skifte blomkålen ud med squash (blomkåls-bunden skal dog også prøves en dag)
Lad dem herefter dryppe og køle af – gerne til de er helt kolde, men det er ikke absolut nødvendigt. Kom de afdryppede, afkølede pommes frites over i en bradepande
En af grundende til jeg er så fan, er muligvis, fordi jeg genrelt ikke bryder mig om rosti, og de her minder lidt, men ikke voldsomt, om de traditionelle rosti vi kender
Så i dag tvang jeg mig selv til at få brugt nogle af de sørgelige rester i køleskabet. Allerede imorges besluttede jeg mig for hvad frokosten skulle bestå af
Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Tjek om der måske skal lidt mel eller flere havregryn i. Med en spiseske formes squash/porrefrikadellerne på en bageplade med bagepapir
Tag dem af grillen og krydder dem med salt og peber. Grillen er fundet frem igen, og så kan den jo lige så godt bruges til at tilberede ens grøntsager på
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.