13
peberfrugter (flot at bruge forskellige farver)
12 stængler
bladselleri
11
løg (stort)
13 fed
hvidløg (evt. flere alt efter smag)
1
olivenolie
1500 g
hakket oksekød
12 spsk
tørret basilikum
11 spsk
tørret oregano
12 tsk
tørret timian
11/2 tsk
tørret rosmarin
12 ds
hakkede tomater (neutral)
11 glas
rød pesto à ca. 100 gram
11
oksebouillonterning
1100 g
parmesanost
1 evt.
2 spsk mascarpone (kan sagtens udelades)
11 glas
sorte oliven uden sten (lille)
1
peber
1
spaghetti
1 hvidløgsfluteSkræl
gulerødderne og skær dem i små tern. Skær ligeledes peberfrugter og bladselleri i små tern.
Hak løg og pres/hak hvidløg.
Hæld olivenolie i en stor gryde (6 liters), og svits de pressede hvidløg og oksekødet deri.
Når kødet er brunet tilsættes løg og dernæst de øvrige grøntsager. Steg dem, så de afgiver lidt saft og smag, men uden at de bliver brændte.
Tilføj basilikum, oregano, timian og rosmarin samt de hakkede tomater. Lad kødsovsen simre ved lav-middel varme i en halv times tid.
Tilsæt pesto og bouillonterning og lad retten simre i yderligere et kvarter.
Riv parmesanosten og rør den i. Rør evt. også mascarpone i.
Tilføj de sorte oliven og smag kødsovsen til med peber. Det bør ikke være nødvendigt med salt, da både oliven og bouillonterningen giver en salt smag.
Retten serveres med friskkogt spaghetti eller anden pasta.
Den kan med fordel fryses ned i mindre portioner, og den mister hverken smag eller konsistens af den grund. Det er fantastisk at kunne tage lidt af verdens bedste kødsovs op af fryseren, når aftensmaden skal være nem.
Tweet Indsendt af Lena Villadsen d. 01.11.07. Kategori: Madopskrifter › Ingredienser › Kødretter › Kødsovs
Bagte blomkål er bare DET BEDSTE. Vend dem flere gange (og mindst en) undervejs for bedste resultat. Hvis du ikke har prøvet det endnu, så pleeease skriv det fluks på din liste
D. e. n. o. p. s. k. r. i. f. t. å. v. g. h. l. y. a. d. b. ,. j. ø. m. -. æ. J. O. u. K. c. (. 4. ). 1. 2. H. F. 8. S. G. N. 9. 0. 3. I. 5. 6. 7. M. T. E. R. L
Verdensbedste brød – Det er en lidt stor mundfuld. Man kan jo nemt komme til at slå et større brød op end man kan bage, så måske skal jeg i stedet kalde det ”værtens bedste brød”
N. u. v. e. d. j. g. o. t. ,. a. i. m. s. b. l. n. æ. k. r. å. h. f. p. J. c. C. y. M. K. '. ø. D. O. S. Å. H. ). (. 2. 0. -. 5. 7. 1. 6. ½. %. R. T. I. E. F. 9. B. V. L. é
'Verdensbedste brød' kræver til gengæld, på trods af en meget enkel og kort håndtering, at man har et par timer til rådighed inden brødet skal bages (modsat de koldhævede boller), hvilket dog er 'ventetiden' værd - man får nemlig et skønt brød, med en perfekt skorpe
Her får du simpelthen den lækreste opskrift på brunsviger. Og så er den også så dejlig nem at lave. Jeg elsker virkelig brunsviger og har altid brugt en opskrift jeg har i en gammel opskriftsbog
Det er ganske enkelt verdensbedste og nemmeste kage. I går tog jeg hul på hele to fridage, da jeg jo skal arbejde i weekenden, så man kan jo sige at jeg nu holder weekend
Der skal ikke bruges alverdens mærkelige eller fancy ingredienser, og det kræver sådan set kun at du i dit køkken har chokolade, smør, mel, sukker og nødder
Tænd ovnen på 175 grader. Smelt smørret. Pisk æg og sukker sammen til en luftig æggesnaps. Bland alle tørre ingredienser sammen og rør dem i æggesnapsen sammen med smørret
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.