Efter jeg er flyttet, har jeg nemlig ikke en røremaskine ved hånden længere (det står højt på ønskelisten), og da jeg gerne ville bikse en hurtig koldhævet dej sammen sidste weekend, blev denne opskrift til – super nemme og æltefrie
De bliver ikke ligeså faste og fine som almindelige boller, da dejen er ret smattet. De får dog en fin og sammenhængende tekstur når de er bagt, omend stadig lidt bløde
Som regel ved du nok godt, hvornår du har brug for boller og har måske tid og overskud nok til at stå i køkkenet og lave dem – dagen før eller samme dag
kardemomme. Dejen hældes derefter ud på et godt meldrysset bord, og dejen skæres i passende stykker. Dyp dem dernæst i rismel eller i frø, kerner eller birkes efter behag
Lige indtil min kostvejleder Birgit fra , gav mig tippet om Finax. Formes derefter til boller. Nu kan jeg bage glutenfrit brød og boller rimelig hurtigt og med et super resultat hver gang
De er så sprøde som friske rundstykker fra bageren og de kan også bruges somburgerboller. Hvis man tilsætter for meget mel til en glutenfri dej, kan bollerne blive meget kompakte
Det er boller, som det tager tid at bage, men resultatet er forrygende. Dejen er gummiagtig på grund af brugen af loppefrøskaller, men bollerne bliver luftige og ikke spor gummiagtige efter bagning
Efter rigtig mange forsøg kommer her den dejligste opskrift på boller bagt med surdej. Husk at bage ca en gang om ugen, så surdejen ikke bliver for gammel
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.