Dette gør jeg fordi resterne af dejen kommer til at fungere som en surdej, og giver dejen lov til arbejde med sig selv samt giver en god smag til brødet
Så man kan faktisk bagebrød kun på surdej, men det kræver en del øvelse. Og i den forstand er det vel også rigtigt, men det hele PROCESSEN i hvordan du laver et lækkertbrød, som gør dig til en god bager, og har gjort mig nysgerrig til at blive bager
Dejen placeres midt på en bageplade og pensles med lidt olie. brødet skal bages midt i ovnen i cirka 30-35 minutter eller indtil skorpen er sprød og gyldebrun. 2 1/2 tsk bagepulver
Til opskriften har jeg brugt min egenfranskbrød surdej, som du nemt kan lave selv (opskrift fx hos Meyers eller på andre sites) eller også købe den færdiglavet hos diverse bagere)
M. i. n. s. v. g. e. r. m. o. h. a. b. d. t. p. k. f. å. ø. l. -. u. O. G. ,. N. E. T. I. é. =. 2. 0. æ. (. j. 5. y. ). 1. L. 3. V. H. J. c. 7. D. '. K
Hvis man synes, kan man også rulle dejen ud og udstikke små brødmed en sød form. Ifølge opskriften skal der kun bruges hvedemel, men jeg erstattede lidt af hvedemelet med durummel
Mel, natron, bagepulver, salt og vanillesukker sigtes i dejen sammen med mælken. Vi havde et par lidt for modne bananer og da jeg ikke bryder mig meget om at spilde mad er den slags et signal til, at der nu bør bagesbanankage/brød
Hjemmebagtbrødmed kerner, havregryn og gulerødder. Sundt brødmed kerner og gulerødder. Jeg tror at man kan kalde brødet sundt - det smager i hvertfald dejligt
Egen waldorfsalat. Jeg fik lige lyst til waldorfsalaten ,da vi skulle have flæskesteg til middag. Det er ikke så tit det sker, men en gang imellem nydes det
Så fik jeg lige bagt det lækreste franskbrød godt med groft mel i og det smager simpelthen suverænt. God fornøjelse med at bage dem, de er super nemme og smager himmelsk
Så er der lige en videreudvikling af det lækre brød. Gæren opløses i vandet, det hele røres sammen med en grydeske og hæver natten over (eller mindst 6 timer) i et fad med låg. Tænd ovnen på 240 grader, og når den er varm fordeles dejen i to forme, der er smurt med olie og drysset med f. Bages 20 min i fadet - tages ud - og bager yderligere 8 min på bagepladen ved 220 grader
I en anden skål, blandes øl, surdej, gær, salt, maltmel og honning sammen. Gør dette med en kødnål eller spids kniv, så brødet afgiver damp, hvilket forhindrer at den øverste skorpe falder af
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.