Server sammen med en hel gryde kartoflerog en opbagt persillesovs. Dette er egentlig ikke så meget en opskrift som en påmindelse på at det stadig eksisterer Det var laaaang tid siden nogen af os havde fået stegtflæskog det er egentlig en skam, det smager jo som de gode gamle dage
Den “stegteflæsk” er tilberedt nogenlunde, som det var tilfældet, da vi besøgte Timm Vladimirs Køkken for lidt tid siden – en oplevelse uden lige, som du kan læse lidt mere om her
Men han har blot skåret den ud ogstegt den på panden med salt og peber. For nogle weekender siden drog Tommi på fisketur med hans far, svogerog ven samt en masse andre fremmede
Vend flæskeskiverne i sammenpisket æg og derefter i rasp, og steg som ved stegtflæsk på pande, eller i ovn hvor flæsket bare lægges i bradepanden beklædt med bagepapir
Læg kødet enkelvis på en bradepande med bagepapir og krydre med salt og peber. Bank hver enkel skive flæsk lidt flad med en kødhammer eller en kagerulle
Server medkartofler, flæskeskiver, samt evt en god grøn salat med mormordressing. Flæsk saltes med en god flagesalt og lægges på en rist over en bradepande beklædt med bagepapir
Servér med nye danske kartoflerog persillesauce, og Danmarks nationalret er klar til indtagelse. Kødet skulle efter denne halve time gerne være gennemstegtog næsten klar, men skal du lige have en anelse mere stegeskorpe på, så smid dem over den direkte varme lidt tid – her skal du holde øje med det hele tiden, for fedtet, som drypper fra kødet vil utvivlsom antænde og lave flammer før eller siden
Start med lige at skære skorperne af brødet, skær det i mindre firkanter og smid det så på en pande, hvor du har smeltet en spiseskefuld smør sammen med lidt olivenolie
Jeg er en sucker for paneret flæskmed persillesovs, men Tommi er jo ikke så meget til 'sådan noget kød hvor der er fedt på', så vi får det ret sjældent
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.