2 spsk
sesamfrø (jeg brugte en blanding af sorte og hvide)
11/2 hoved
spidskål
1150 g
edamamebønner
11 rød
chili
13
forårsløg
11
mango
12
avocadoer
1 saften
fra 1/2 limefrugt
1 evt.
frisk koriander eller anden krydderurt efter smag
1 sød
chilisauce
1 Til
4 personer 2 spsk sesamfrø (jeg brugte en blanding af sorte og hvide) 1/2 hoved spidskål 150 g edamamebønner 1 rød chili 3 forårsløg 1 mango 2 avocadoer saften fra 1/2 limefrugt evt. frisk koriander eller anden krydderurt efter smag Forslag til dressing sød chilisauceRist sesamfrøene på en tør pande ved middel varme. Lad dem derefter køle af.
Skyl spidskålen, lad den dryppe godt af og snit den fint.
Hvis edamammebønnerne er frosne, kommes de i en skål med kogende vand, så de kan tø op. Lad dem derefter dryppe af.
Skyl chilien, flæk den på langs og fjern kernerne. Snit chilien fint. Rengør forårsløgene og snit dem på skrå.
Skær skrællen af mangoen og skær det gule frugtkød i tern. Undgå den hårde sten/kerne i midten.
Flæk avocadoerne på langs og fjern stenen. Tag det grønne frugtkød ud med en ske og skær det i tern. Pres limesaften over.
Skyl koriander (eller anden krydderurt efter smag) og lad det dryppe af. Hak det groft.
Bland forsigtigt spidskålssalaten sammen i en skål. Servér med de ristede sesamfrø som drys og f.eks. med sød chilisauce som dressing. Tweet Indsendt af Simon Glue d. 11.07.18. Kategori: Madopskrifter › Salater › Kålsalat › Spidskålssalat
Bland majskerner med avocado, tomater og limesaft. Drys med lidt flagesalt og friskkværnet peber – pynt med lidt friske blade bredbladet persille eller koriander
Tomatsalat med nektariner, pesto og feta / Rødbederåkost med nøddedrys / Kålsalat med avocado, grape og saltede mandler / Asiatisk grøn salat med lime-ingefærdressing / Melonsalat med mynte og cashewnødder
Vend alle ingredienserne sammen med dressingen og drys med sesamfrø. Hæld kogende vand over edamamebønnerneog lad den stå et par minutter inden vandet hældes fra
Salaten er asiatisk inspireret og fyldt med frisk spinat, edamamebønner, sukkerærter, æble, avocado og agurk, og så er den vendt med en syrlig-sød dressing lavet på friske koriander, lime, appelsinsaft og honning med et kick fra ingefær også
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.