1 tsk
olie – helst en sliplet pande. Panden må gerne være meget varm, så bare op for varmen. Smid nødderne på panden og drys med groft salt.
1 tsk
olie mere hvis ikke alle nødder har fået ‘fat’ i salten. Nødderne skal ristes i ca 5 minutter – når de begynder at ‘syde’ en anelse er de klar til ovn. Læg bagepapir på en rist og hæld nødderne på. De må ikke ligge oven i hinanden. Drys eventuelt med lidt mere fint salt. Bag dem i ovnen i ca 30-40 minutter – alt afhængigt af ovnen.
Brændte mandler er til gengæld utrolig populær blandt mange i min familie, og af samme årsag, har årets julekalender givet dig en sukkerfri udgave, af den traditionelle brændte mandel
Der er ikke nogen bedre snack en saltedemandler - jeg prøvede derfor også at lave det samme med hasselnødder, meen jeg synes at de blev lidt for fremtrædende i smagen og de smager ikke helt så godt som mandlerne
Karamellerne her er super nemme at lave, og super nem at variere. Opskriften har jeg fundet på bloggen Anne au Chokolat der i det hele taget har rigtig mange super lækre opskrifter
* lad det hele stå lidt og lad det koges ind mandlerne (vær tålmodig, det kan betale sig). * når sukkerlaget er begyndt at smuldrer, skue eventuelt mere ned og vend mandlerne til de er karamelliserede og de er færdige
I lørdags lavede jeg brændte mandler til ære for min far (og måske også lidt til ære for mig selv). Lige så længe jeg kan huske, har min far elsket den form for juleknas, og jeg købte det tit med hjem til ham, hvis jeg var inde i byen omkring juletid
I min tur rundt i blogland, har jeg set en mange forskellige variationer på saltedemandler. Når vandet koger tilsættes mandlerne Bliv ved med at rører rundt indtil vanden er kogt væk Fordel mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir
Bring salt og vand i kog i en gryde og tilsæt mandlerne. Jeg har en del gange omtalt saltedemandler som er en af de snacks vi spiser mest af herhjemme for tiden
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.