Egentlig havde jeg tænkt mig at lave den ret med spidskål, men det kunne jeg ikke få i supermarkedet, så istedet lavede jeg den på hvidkål, hvilket også blev rigtig godt
Jeg har altid kål i mit køleskab, enten blomkål, hvidkål eller spidskål. Denne gang er det så hvidkålen, der står for skud, og selvom bloggen har massere af bud på hvordan man kan tilberede sådan en fætter, så er det altså lidt fristende at kaste sig ud i nye projekter fra tid til anden
Opskrift Sønderjysk grønlangkål med hamburgerryg og kålpølser, grønkål . Jeg overvejede sku at skrive denne opskrift på sønderjysk, men det ville så lyde lidt som sætningen ovenover, og jeg går stærkt ud fra, at vi Danskere her på Sjælland ikke forstår et ord i denne sætning
For selvom Marie og jeg er bosat på sjælland, har vi begge to sønderjyske rødder. Så jeg besluttede mig at bevæge mig ud i en rugbrødslagkage, en ærke sønderjysk lagkage
Da jeg var lille elskede jeg at besøge min farmor og hun lavede den bedste stuvede hvidkål. 1 hvidkålshoved skåret i små stykker½ liter piskefløde eller sødmælk50 g smør5 spsk mel1 tsk revet muskatnødSalt/PeberKogevand fra kålenFremgangsmåde. 1 hvidkålshoved
2×400 g sønderjyske kålpølser (vi testede to slags, begge gode – Lampe og Vollstedt). 2×400 g sønderjyske kålpølser (vi testede to slags, begge gode – Lampe og Vollstedt)
) Dette er min sønderjyske mors opskrift på sønderjyske fedtkager. Sønderjyske Fedtkager, ca. Endnu en kageopskrift, men det er jo også højsæson for kage
-)) Der lå lige et forladt og "glemt" hvidkål i bunden af køleskabet, som snart ville "gå af dato" - sikke et held - og vupti bupti blev opskriften på dette lækre tilbehør skabt
Stuvet hvidkål er en gammel kending fra det danske køkken. Jeg synes fordelen ved stuvet hvidkål er, at det er forholdsvist sundt og fungerer samtidig både som grøntsager og sauce til kødet - man sparer altså kalorierne fra sauce, remoulade eller hvad man ellers ville spise til kødet
Kløben er et let og lækkert rosinbrød, som for mange er indbegrebet af en sønderjysk julekage. Det fremstilles gennem hele december af de fleste sønderjyske bagere, undertiden i en luksusudgave med marcipan
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.