Til arrangementet i parmesanostens tegn på La Trattoria Del Bosco i sidste uge, som du kan læse mere om her, kiggede jeg kokken Mario Copetti over skulderen, da han lavede en risottomed timian ogcitron
Tag kødet af, og smid herefter salvie på panden sammen medcitronsaften. Det her er en nem ret med en virkelig fin og let smag, som i min verden skriger “sommer”
I princippet kan den sagtens laves med andre typer ris, men det går helt sikkert ud over både smag og konsistens, så gør dig selv den tjeneste at købe aborio-ris, som er beregnet til risotto
Smag til med salt, peber ogcitronsaft. Risene som anvendes til risotto er som regel runde, medium- eller kortkornede, hvide ris med meget stivelse og lidt glukose
I. T. A. L. E. N. S. K. C. R. O. Æ. M. D. G. Å. e. n. s. p. r. ø. d. b. u. m. t. l. y. i. g. f. ,. k. (. 6. o. ). Ø. J. 2. 0. h. v. 1. æ. a. c. F. Y. 3. 5. j. å. /. P. 4. V. 8. -
Citronskallenogcitronsaften løfter risottoen, så den virker lidt lettere i konsistensen og sammen med aspargesen, finder man næppe med kompagnon til en grillet fisk en lun forårs- eller sommeraften
Derfor laver vi ofte risottomed Karl Johan svampe, også om sommeren på en gråvejrsdag. Hvis jeg kender den danske sommer ret, skal den også nok byde på et par dage, der egner sig til risotto
Mos salatosten og vend den i risottoen sammen med ærter, tranebær, salt og peber. Drys kyllingefileterne med salt og peber, tag dem op og hold dem varme
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.