Rødvinsglace med madeira
katrines-madblog.dk
katrines-madblog.dk
  • Vurder denne opskrift!
  • Din vurdering
Samlet vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 1 flaske rødvin
  • 15 dl madeira
  • 12 dl balsamicoeddike
  • 12 spsk. honning
  • 1100 g jordskokker skåret i grove stykker
  • 15 fed hvidløg
  • 13 rødløg
  • 15 spsk. Oscar kalvebouillon
  • 10,75 l vand
  • 1100 g laktosefri smørKaramelisér honningen i et minuts tid og tilsæt balsamicoen. Lad dette koge ind til lidt under det halve. Pas på, at det ikke koger for meget ind og brænder på, så risikerer du, at din glace bliver grynet.Tilsæt rødvin og madeira og kog det ind til ca. en tredjedel.Tilsæt jordskokker, hvidløg, rødløg, kalvebouillon og vand.Kog yderligere ind i en times tid.Inden glacen bliver for tyk, sier du den og kommer den tilbage i gryden, hvor du koger den ind til den konsistens du ønsker. Jeg plejer, at tjekke om den har rette konsistens, ved at trække en grydeske hen over bunden af gryden - hvis sporet fra grydeskeen bliver et øjeblik, tager jeg glacen af varmen.Lige inden servering, skærer du smøret i tern, og pisker ternene i glacen lidt ad gangen.Servér :)

Instruktioner

Kommentarer

Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.