1100 g
laktosefri smørKaramelisér honningen i et minuts tid og tilsæt balsamicoen. Lad dette koge ind til lidt under det halve. Pas på, at det ikke koger for meget ind og brænder på, så risikerer du, at din glace bliver grynet.Tilsæt rødvin og madeira og kog det ind til ca. en tredjedel.Tilsæt jordskokker, hvidløg, rødløg, kalvebouillon og vand.Kog yderligere ind i en times tid.Inden glacen bliver for tyk, sier du den og kommer den tilbage i gryden, hvor du koger den ind til den konsistens du ønsker. Jeg plejer, at tjekke om den har rette konsistens, ved at trække en grydeske hen over bunden af gryden - hvis sporet fra grydeskeen bliver et øjeblik, tager jeg glacen af varmen.Lige inden servering, skærer du smøret i tern, og pisker ternene i glacen lidt ad gangen.Servér :)
Her er mit bud på en god rødvinsglace der i hvert fald bliver spist med stor iver af mine gæster. En god rødvinsglace til et lækkert stykke kød og nogle bagte rodfrugter er bestemt ikke noget at kimse ad
I. s. i. d. t. e. m. å. n. f. k. v. j. o. y. a. r. ,. h. l. u. ø. g. p. æ. D. b. V. N. M. -. /. T. J. c. 7. 0. H. F. S. ). C. A. B. (. K. 1. ½. 6. 3. 2. 8. P. L. U. R. é. Ø. G. O. w. z. >
Eftersom min bog Konfekt er super aktuel, og julen nærmer sig med næsten ubegribeligt hastige skridt, – hvad er så mere oplagt end, at jeg deler en opskrift med jer fra bogen
Skovdue, majsragout, kantareller, rødvinsglace. Kammuslinger fra én af fiskehandlerne i Hallerne og danske skovduer - så var det blot at komme i gang med at kokkerere
Så blev der lavet en gang marcipan med svesker i madeira. Men bare konfekten smager godt og ser nogenlunde ud, så er jeg sikker på, at både jeg selv og familien bliver tilfredse med resultatet
Den minder om konfekt i konsistensen, og smagen leder mine tanker hen på “blommer i Madeira”, som jeg tydeligt husker, jeg meget rebelsk stjal fra de voksnes slikskab, da jeg var barn
Hæld madeira og balsamico ved og lad koge ind til ca. Så nærmere juleaften sig og inden da en masse "trængsel og alarm" med indkøb til den store julemiddag
Jeg kan helt vildt godt lide blommer i madeira og da jeg også elsker portvin har jeg fundet på denne nemme opskrift til marcipan med svesker i portvin (se billede på opskriften til juledadelkugler)
Lammehals komponeret med kastanjer, kantareller og madeira. Lad os se, hvad Jan har fået ud af Le Chef´s opskrift med lammehals, kastanjer og kantareller
Lammehals komponeret med kastanjer, kantareller og madeira. Lad os se, hvad Jan har fået ud af Le Chef´s opskrift med lammehals, kastanjer og kantareller
Krydr med salt og peber. Jævn med maizena og mælk, eller madlavningsfløde. Smag til med salt og peber. Server med kartoffelmos eller pasta, og grøntsager (jeg valgte at bruge grøntsagerne, der havde stegt med, de var overraskende lidt udkogte i forhold til tiden de havde fået, og sikke en smag de havde optaget)En simreret, der skal have lang tid i ovnen, men hvor smagte det godt og forberedelserne tager begrænset tid
Til brug for hovedretten startede jeg dagen med at lave en rødvinsreduktion til en rødvinsglace. Lige som med en god bog, er det sidste kapitel af året også afgørende for, hvordan man synes året som helhed har været
Pak en god rygsæk med forsyninger og tag en hikingtur på Madeiras højeste punkter. Det er en autentisk, lille perle med charmerende små huse, både og en dejlig atmosfære
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.